Straffa de olyckligt lottade

Farbror Anders har presenterat vårbudgeten. Fast han tycker tydligen inte att det är en riktig budget (det sparar han till höstbudgeten), han har nämligen avskaffat den traditionella budgetpromenaden. Så mycket nytt innehåller den inte. Det hela ska vara en fortsättning på det man kallar för att det ska löna sig att arbeta. Dvs det jag kallar för att det ska straffa sig att bli gammal, sjuk, arbetslös eller förälder. Jobbskatteavdraget får ju till effekt att den som jobbar får mer pengar i plånboken. Men detta betalas av den som blivit gammal, fått sparken från jobbet, drabbats av skador och sjukdomar eller skaffat barn och är föräldraledig. Jag har alltid trott att solidaritet innebar att den som är priviligierad och har det gott förspänt visar solidaritet med den som inte är lika lyckligt lottad. Men Högeralliansens tolkning av ordet solidaritet är att det innebär att den som är olyckligt lottad och blivit sjuk eller arbetslös, blivit lyckligt lottad med barn eller helt enkelt blivit gammal stöttar den som har det bra.

Jag noterar också att det sker en rejäl miljösatsning på kollektivtrafiken. Banverket får en minskning med 100 miljoner, som delvis får betala ökningen med 240 miljoner till Vägverket. Smart tänkt!

I budgeten kan vi också utläsa att inflationen ökar, arbetslösheten stiger och tillväxten krymper. Kul!

I Italien har italienarna bevisat att dom käkar för mycket pasta och giftig mozarella och dricker för mycket utspädd vin. Det har satt sig innanför skallbenet. Miljardären, mediamogulen och stamkunden hos plastikkirurgerna, Silvio Berlusconi, har tydligen vunnit valet i den sydeuropeiska stöveln. Stackars italienare! Fast dom har väl sig själva att skylla. Troligtvis firar moderater och kristdemokrater, dom samarbetar ju med Gudfadern själv inom EU.

Livsmedelspriserna i världen har stigit kraftigt på kort tid. Skälen är många. En är en kraftigt ökad efterfrågan. En annan orsak är att subventioner till bönder i EU och USA har gjort att producenter i Europa och USA kan konkurrera ut de inhemska producenterna i fattigare länder. Ett tredje skäl är spekulation. Spekulanter köper upp produktion, och ligger sedan på den i avvaktan på att priset ska gå upp ännu mer. Kort sagt kan det sägas att två av tre skäl är vållat av de rika länderna, men det får betalas av fattiga länder. Men, skäms vi? Icke!

Slutligen noterar vi att det spelats fotbollsdeby i Stockholm. AIK och Hammarby spelade 1-1. Kan någon gissa hur publiken uppförde sig? Jodå, det var ju 08:or inblandade. Matchen fick bland annat avbrytas i 15 minuter sedan en grupp AIK-SUPportrar kastat saker på en Hammarbyare som skulle slå en hörna. Efter matchen tackade AIK:arna supportrarna för hjälpen. Avbrottet räddade tydligen AIK från förlust. Ska vi verkligen låta dessa idioter delta i gemenskapen?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s