Bonussjukan – banksjukan

Det finns dom som tjänat bra med stålar på de amerikanska högriskbostadslån som är den utlösande faktorn i dagens bankkrascher. En av de banker som verkligen kört i diket med mängder av sådana i dag värdelösa lån i kassavalvet är den schweiziska UBS-banken. Förra året fick bankens styrelseordförande, Marcel Ospel, en miljard i bonus av banken eftersom banken såg ut att gå så bra – tack vara de i dag värdelösa lånen. Han skrattade nog högt när han fick sparken strax efter när det stod klart att allt var en bubbla. Han fick ju behålla miljarden…..

Enligt tidningen skulle just Nordvästra Skåne få landets bästa väder i går. Och det var inte helt omöjligt att så var fallet. För det var en riktigt underbar vårdag att njuta av stillheten sittande i hängstolen i trädgården – samt trädgårdsarbete och att sätta ihop studsmattan…..

Samt att ta en joggingtur. Springtimeuppladdning 2008: Veckans andra runda blev i går sent på eftermiddagen. Hade det inte varit för förra rundans riktigt snabba tid hade gårdagens 41.35 faktiskt varit riktigt bra. Jag börjar faktiskt tro att det var något fel på klockan för några dagar sedan. Hur som helst tror jag att jag skippar att göra en anmälan till elitklassen och nöjer mig med motionsklassen som vanligt.

För övrigt har jag även i dag jobbat på att vidmakthålla skavsår i händerna och andra små blesyrer som ovana folk får när dom jobbar med kroppen.

Stormfälld bok

Lunken: Söndag och åter dags för en härlig skogspromenad. Det har varit ganska så kallt under natten, men det blev snabbt varmt. Strålande solsken i stort sett hela tiden och enkelt uttryckt en riktigt härlig skogspromenad. Frågorna var smått knepiga en del av dom, så 6 rätt får ändå anses godkänt. Nästa gång får vi plocka med ett uppslagsverk. Kimmy vann barnpris förra söndagen, så Angeli valde ut en DVD-film att titta på tillsammans med Kimmy.

Det är ordentlig kraft när det blåser. Den här boken föll nog i Gudrun, men har fått ligga kvar som ett minne.

Lill-Knugen har under stort massmediauppbåd gjort debut på racerbanan. Bevakad av förutom ett stort mediauppbåd, även av ett antal ”diskreta” säkerhetsvakter har Carl Philip Bernadotte gjort sin debut i en Porsche på Ring Knutstorp. (Varför är säkerhetsvakter alltid så odiskreta att man omedelbart känner igen dom på deras solglasögon. Ska dom inte vara diskreta?) Nu gick ju debuten inte så speciellt bra. Första avåkningen under träningen och sedan två till under loppet som slutade i en sistaplats. Men det är väl ett privilegium som alla debutanter har. Och vi ska vara glada för att han håller sin racerkörning till racerbanan. Vi har ju tyvärr dålig erfarenhet av familjen Bernadottes framfart på allmänna vägar. Denna har bland annat resulterat i två döda och en namngiven kurva, Kungens kurva där Gustav V hamnade i diket. Vart tog vägen vägen, jag åker på en åker, kanske han sade. Fast han kom ju från Fjollträsk, så antagligen sade han: Vart tog vegen vegen, jag åker på nå’t smutsigt. I början på 1900-talet körde Prins Wilhelm (Gustav V:s son) ihjäl en 70-årig kvinna mitt i Stockholm, och 1928 körde prins Bertil (bara 16 år och utan körkort) och voltade med sin Chrysler och en av passagerarna dog. Av någon underlig anledning blev det aldrig något åtal. Redan på den tiden var man tydligen alldeles för slapp mot kriminella ungdomar!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s