Mer klyftor i politiken

Angela Merkel visar sina tillgångar
Birgitt Friggebo visar upp sian tillgångar

I Tyskland har Angela Merkel gjort succe/skandal (det beror på vem man frågar) sedan hon dykt upp i Oslo med en ordentligt uppvisad klyfta. Det är några år sedan som Birgit Friggebo blev mest känd för sin uppvisade klyfta vid Nobelmiddagen. Hur politiker klär sig är uppenbart viktigt. Nyligen fick ju paret Reinfeldt kritik för sin klädsel när dom kom till Kina. Och vi får inte glömma Carl Bildts kavaj. Den var INTE vacker, men riktigt kul. All denna diskussion visar att politikens innehåll tydligen är tråkig. Men, det är väl självklart att om du är stolt över dina tillgångar så får du väl lov att visa upp dom. Så länge det inte blir oanständigt. Vi väntar bara på den första manliga riksdagsledamoten som vågar visa upp tvättbrädan eller det håriga bröstet. Eller varför inte ett par tajta brallor som visar storleken på hela paketet? Fast dom får väl börja med att våga komma till riksdagen i jeans och T-shirt utan att bli utslängda igen. Fram för mer klyftor i politiken.

I helgen inträffade flera olyckor med motorcyklar. Bland annat dog minst tre MC-förare och flera skadades. Utmärkande för alla olyckorna (nästan i varje fall) var att bilar svängde utan att ha sett MC:n – och Krasch! Minst en av de döda och en av de svårt skadade MC-förarna hade inget MC-kort och MC:n var oregistrerad. Några av de döda och flera av de skadade ”körde mycket fort”. Och i en liten notis berättades att en kompis till en av de döda MC-förarna hedrade sin döde kompis – genom att köra förbi olycksplatsen med sin MC i 120 km/tim. På bara bakhjulet! Lyckligtvis råkade polisen se det hela och killen blev av med kortet på platsen. Jag har inget emot MC-förare som grupp, men gruppen innehåller allt för många knäppgökar som inte har aning om vad trafikregler är. Och det här beteendet grundläggs redan kring 15 år när dom lär sig att åka runt som idioter på moppar. ”Vadå olämpligt att komma farande på en gångstig i 60 km/tim med två passagerare på moppen?”

Ulrika Schenström har via brev meddelat att hon inte har för avsikt att låta sig utfrågas av konstitutionsutskottet. Och det har hon faktiskt rätt att vägra. Men det är faktiskt första gången någon i hennes (f.d.) ställning med en så vital roll i det ämne som utfrågningen avser, vägrar ställa upp. Det var riktigt humoristiskt att höra moderaten Bill tycka att det är väl inte så allvarligt. Hon får väl göra som hon vill tyckte jag han uttryckte det som. Undrar om det låtit lika om det varit en sosse (Lars Danielsson t.ex……) som vägrat dyka upp? Men det står ju var och en fritt att ha sin åsikt och göra sina prioriteringar.

Hörde förresten precis på TV:n en av de strejkande sjuksköterskorna tycka att staten har råd att ge dom högre löner. Har vi råd att satsa 6 miljarder på att avskaffa förmögenhetsskatten, så har vi råd med annat. Och jag har stor förståelse för det argumentet. Tyvärr finns det alltså en hel del på den svenska arbetsmarknaden som har minst lika stora argument för löneökningar.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s