Folkpartiet på stickspåret rakt in i stoppbocken

Jag tänkte ägna en dag åt att främst hacka på Folkpartiet, det riksdagsparti som är på väg att utvecklas till att ligga i töntarnas topp. Vi börjar med det lilla. Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni har meddelat att lagförslaget om förbud mot könsdiskriminerande reklam ska läggas i papperskorgen. Enligt den s.k. jämställdhetsministern kan en sådan lag komma i konflikt mot lagen om yttrandefrihet. Jo, alla regler som innebär att man inte får säga precis vad som helst är en inskränkning i yttrandefriheten. Men det finns inskränkningar redan. Jag får inte förolämpa rasistiskt eller hota Nyamko Sabuni hur som helst. Det är också en inskränkning i yttrandefriheten, men den inskränkningen är helt riktig. Jag tycker Nyamko Sabuni tyvärr har visat sig vara ett misslyckande som minister.

Sedan ser jag att Folkpartiet ska satsa på att propagera för kärnkraften inför EU-valet. Den dag när Folkpartiet SAMTIDIGT propagerar för att vi ska bryta uranmalm i Sverige (det är en råvara som precis som oljan tar slut snart) på deras egen bakgård (snacka om miljöskadlig verksamhet). Att FP argumenterar för att vi ska bygga en egen anrikningsanläggning i Sverige (snacka om ännu mer miljöskadlig verksamhet). Och att dom sedan tycker att avfallsfrågan är löst (snacka om att skänka skit till barnbarnsbarnbarnsbarnbarnsbarnbarnsbarnen…. osv). När dom även tar upp dom frågorna ska jag ta dom på allvar och inte bara se dom som ett populistparti på topp.

Sedan ser jag att forskarna är kritiska mot Major Jan ”skoltalibanen” Björklund (fp) idéer om mer betygshets i skolorna. ”Björklund pratar i nattmössan” säger forskarna om folkpartistens rappakalja om mer betyg. Det ska löna sig att plugga argumenterar Björklund för. Men forskarna säger annorlunda. Om man ska få eleverna att lära sig viktiga saker som sedan fastnar är det mycket viktigare med tydlig information kontinuerligt under hela studietiden. Besked om att detta har du lärt dig, detta måste du träna mer på osv. Information som ska lämnas kontinuerligt under hela läsåret. Ett betyg som sätts i slutet i intervaller utan att förklara leder till att eleverna lär sig ytligt, och sådant som går att mäta i siffror (eller bokstäver). Inte det som är viktigt. men för en populist som Björklund passar detta inte. Han får betyget IG!

Sedan ser jag att FN tvingats avbryta distributionen av förnödenheter i Gaza. Israel har blockerat alla leveranser av drivmedel så att lastbilarna står stilla. Bra tänkt i Tel Aviv och Jerusalem. Dom gör precis allt för att det ska bli fred!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s