Fortsatta kärnkraftsskandaler

SSI, Statens strålskyddsinstitut, sågar SKI:s, Svensk kärnbränslehantering, forskningsprogram och planer för slutförvaring av det radioaktiva kärnkraftsavfallet. SSI tycker att det finns stora brister i den redovisning av forskningen som har lämnats in. SSI är också mycket kritiska till att det ska dröja ända till 2045 innan det ska bli klart med hur slutförvaringen av det högaktiva avfallet ska ske. Det är nästan 40 år dit, en stor del av er som läser detta är då döda och begravda sedan länge. Man ska alltså inte bara skänka avfallet till våra efterlevande i 10.000-tals år framåt, man ska till och med överlåta till nästa generation att ens lösa slutförvaringen. Jag kan inte förstå hur vi kan trava vidare och skapa ett avfall som är livsfarligt att handskas med i en framtid som inte är överblickbar. Vad skulle vi tänkt om järnåldersmänniskorna, om vi när vi grävde i marken hittade avfall som var livsfarligt för oss och som dom bara grävt ner utan en tanke på kommande generationer. Men det är ju precis det vi gör. Skyltar som talar om att avfallet är nedgrävt kommer ju att vara försvunna långt innan avfallet ens börjat bli ofarligt.

Calle Str… f’låt Bildt har problem. Det ska tillsättas ny ambassadör för Sveriges EU-ambassad i Bryssel. Och ursprungligen fanns det två sökande. Men den ena av dessa, Christian Danielsson har fått annat jobb. Och nu återstår till Carl Bilds stora förskräckelse bara en sökande – förre statssekreteraren Lars Danielsson. Carl Bildt ligger sömnlös om nätterna och funderar på hur han ska komma ur den här knipan. Att ge jobbet till Lars Danielsson är det sista han kan tänka sig. Han är ju pestsmittad i Calles värld och till råga på allt mer kompetent än Calle själv. Jag tänker på dig i din svåra stund Calle!

Mitt i tragedins Burma har det hållits folkomröstning. Militärjuntan har lagt fram förslag om en ny författning som ska legitimera att dom behåller makten. Och burmeserna visar sig vara ett fantastiskt folk. Hela 99% av befolkningen deltog trots katastrofen i folkomröstningen! Det är fantastiskt att så många lyckats engagera sig och ta sig till valurnorna. Och jodå, mer än 90% hade också röstat Ja. Jag gissar att det var för att hjälpa folket att rösta som gjort att militären varit så upptagna att man haft svårt för att hjälpa cyklonens offer!

Statens institut för kommunikationsanalys har räknat fram att bensinpriset måste fördubblas till 2020 om vi ska ha en chans att uppnå de miljömål som finns. Centerns Andreas Carlgren som påstås vara Miljöminister tycker att detta är otänkbart. Vi måste fortsätta köra bil säger den s.k. miljöministern. Men en fördubbling av priset på mer än 10 år är inget orealistiskt. Med nuvarande prisökningar så kommer priset att ha nått ännu högre på naturlig väg fram tills dess. Jag tror att man får sänka energiskatterna om inte priset ska mer än fördubblas tills dess.

Och på tal om trafikpolitik så hörde jag att försäljningen av bilar fortsätter öka. Nya rekord slås hela tiden. Och det är bara en bråkdel av bilarna som säljs som är s.k. miljöbilar. Istället blir bilarna allt större och tyngre och mer bränsleslukande.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s