Carl Bildt – tyst som en mussla för en gångs skull

Senaste nytt om de påhittade sovjetiska ubåtarna i Hårsfjärden är att det var ett svenskt skolfartyg som passerade. Både ägaren till fartyget, som känner igen ljudet och av skeppsloggen kan se att fartyget passerade just vid den tiden, och militära experter verkar eniga. Calle Str… f’låt Bildt som byggde upp hela sin politiska karriär på sovjetiska ubåtar vill inte ge några kommentarer. Och det förstår jag, det kan inte vara lätt att erkänna att man haft fel i sin stora profilfråga. Bara håll du tyst Calle, vi andra ska påminna dig lite då och då.

Kan man lita på Miljöpartiet? I en gemensam debattartikel ger sig Miljöpartiet tillsammans med sina högerallianskollegor i grundlagsutredningen ut och lägger ett antal diskutabla förslag om ändringar av grundlagen. I korthet handlar det om tre saker. Skilda valdagar för riks- och lokalval. Ta bort spärren när det gäller att kryssa på valsedlarna. Och inrättandet av en författningsdomstol. Två av förslagen är rena rappakaljan, och det tredje inte mycket bättre. Argumentet för att skilja valdagen för riksdagsval och lokalval är att man då skulle få ett ökat intresse för lokalpolitiken. Erfarenheterna från andra länder där man har det så, är att dels får man ett mycket lägre valdeltagande i de lokala valen, och dels handlar valkampanjerna till stor del om att få valet till att bli en stor massiv opinionsyttring om rikspolitiken och sittande regering. De lokala frågorna får inte mycket mer utrymme. Att inrätta en författningsdomstol vore att ta makten från de folkvalda och ge till tjänstemän (jurister) utan något personligt ansvar. Om våra folkvalda bestämmer att vi ska ha dödsstraff i landet (eller att vi inte ska ha dödsstraff) skulle en författningsdomstol kunna besluta att det får våra folkvalda inte besluta, utan det gör vi jurister. En författningsdomstol är alltså att flytta makt från folket till anonyma tjänstemän. Att Miljöpartiet ställer upp på en sådan här debattartikel på regeringspartiernas sida är remarkabelt eftersom en grundlagsändring kräver beslut av två olika riksdagar. Dvs nästa regering måste fatta samma beslut. Om Socialdemokratin är emot, hur ska miljöpartiet om man sitter i koalition med S då rösta i frågan? Fredrik Reinfeldt har nu gett sina koalitionskollegor tummen ner och förklarat att om man inte är överens så blir det inget. Undrar vilka som gjort bort sig?

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?

Vi ska få godare och billigare kycklingar i framtiden. EU har nämligen lovat att acceptera import av klorindoppade kycklingar från USA. I USA doppar man nämligen kycklingarna i Klorin för att bli av med salmonella osv. Och om man nu accepterar Klorindoppandet så kan man ju dels få billigare kycklingar, man behöver ju inte lägga resurser på att kycklingarna inte ska bli smittade medan dom är i livet. Det är ju bara att doppa dom efter döden så blir dom friska och fräscha på nytt. Och sedan måste det ju bli en maffigare smak på dom också! Hipp hipp hurra va’ ja’ e gla’.

Danmarks finansminister Lars Løøkke Rasmussen från partiet Venstre (som inte har ett dugg med vänster att göra) är i blåsväder. Det handlar om vidlyftiga ekonomiska affärer som amtsborgmestre i Fredriksborg. Och här handlar det inte om ett par Toblerone inte. Det är kasinobesök, vidlyftiga resor osv för skattepengar.

Jag hann inte mer än skriva gårdagens kommentar om gratistidningarnas dåliga bokslut så stog det klart att Schibstedt gav upp och lade ner Punkt.se och köper istället in sig i Metro. Allt är naturligtvis ämnat att rikta udden mot Bonnier som dominerar den svenska mediamarknaden. Bra? Ja, säg det!

Skatteverket har kollat innehavarna av privata postboxar och funnit att 52% är kriminella. Skulle det vara en nyhet? Men det måste vara något fel i statistiken. Så många ärliga innehavare av privata postboxar finns inte. Under tiden på Försäkringskassan tror jag aldrig jag såg någon som hade posten till en sådan postbox som inte var medlem av en MC-klubb eller på annat sätt känt kriminell. OBS, det handlar inte om Postens postboxadresser utan om privata företag som tillhandahåller postboxar.

Det har hållits val i Kuwait. Alla 50 platserna gick till gubbar…..

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Carl Bildt – tyst som en mussla för en gångs skull

  1. Håller Carl tyst???? Måhända(som Carl skulle ha sagt) så har hans blogg fler läsare än din och min???? http://carlbildt.word

  2. Jomenvisst är det så. Hur det är med din bloggs besökare har jag ingen aning, men han har nog varje dag fler besökare än vad jag har haft sammanlagt – eller något ditåt. Fast vad jag menade var att han inte ville kommentera det faktum att det står allt mer klart att han var ute och reste bildligt talat (i motsats till i dag…) när han byggde upp sin politiska ställning på sovjetiska ubåtar. Se för övrigt nästa dags blogginlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s