Banta mindre

Alla de svenska kvällstidningarna var upprörda i går. Den franska programledaren ”hånade” nämligen vår svenska schlagerstjärna Charlotte Perrelli. Vad det egentligen handlade om var att han sade som det var om Charlotte Perrelli, nämligen att hon var dålig reklam för plastikkirurgi! Men det var väl inget sensationellt i det? Så tycker väl varje sunt tänkande människa! Nu hävdar ju den gode Charlotte att hon inte varit i kontakt med varken skalpeller eller injektionssprutor. Och då får vi väl tro på henne. Det anskrämliga måste då istället bero på en anorektisk bantning och en fruktansvärd stajling. Men det är ju egentligen ännu värre, för då gör hon ju om samma misstag varje dag. Jag skäms hur som helst som svensk! I kväll är det äntligen dags för finalen. Jag skäms för att säga det, men jag hoppas det går åt skogen, för se’n blir det äntligen slut på hysterin.

Tandemtraktor i Perslund

I dag (och i morgon) är det Hantverksdagar i Hembygdsparken Perslund. Det är Åstorps Hembygdsförening som står för arrangemanget. Det är visning av Hembygdsmuseum med mölla och samlingar, det är kaffe och våfflor, det är sång och musik och det är utställning och försäljning från lokala hantverkare och samlare. Åstorps musikkår (grattis till årets kommunala kulturpris) underhöll. Torsten gick runt och underhöll med sitt vevpositiv. Det är allt från Pjoddarnas vänner som visar papegojor och andra fåglar via veterantraktorer av olika slag till både nya och gamla bilar och maskiner. Och vädret gjorde att i varje fall första dagen blev välbesökt. Det här var första gången jag såg en tandemtraktor! Kevin var dit i morse och hjälpte till med att resa tält och annat. Angeli har varit där under dagen och hjälpt till i köket med att vispa grädde och sköta disk. Och mamma sitter i vanlig ordning och sköter något. Det görs ett enormt arbete här och på en massa andra håll i landet av ideella krafter. Människor som offrar fritid för att utan personlig vinning göra insatser för att glädja andra. Det är allt från idrottsledare till kulturella gärningar osv. Sverige hade varit ett mycket fattigare land utan alla dessa frivilliga krafter.

Blåvingefjäril

Försäkringskassans jakt på att spara kostnader fortsätter. I går hörde jag att bedömningarna för de som ska få personlig assistent har skärps ordentligt. Inte pga politiska beslut om lagändringar, utan pga att de högsta tjänstemännen på Försäkringskassans Huvudkontor ändrat hur lagen ska tolkas. I radions inslag berättades om Elin som har epilepsi och en CP-skada. Hon behöver inte hjälp med att föra skeden från tallriken till munnen, men måste ha hjälp att laga maten, skära den i bitar på tallriken osv. Men enligt Försäkringskassans nya riktlinjer är detta inte behov av mycket personlig karaktär. Jag blir allt mer övertygad om att Försäkringskassan tagits över av ett antal räknenissar som inte har en aning om verkligheten. En gång i tiden gjorde man karriär genom att först vara vanlig handläggare och sedan avancera till att bli specialist osv upp i hierarkin. Men när man nått toppen visste man vad som pågick ute i verkligheten. I dag rekryteras topparna bland räknenissar istället. På Försäkringskassans Huvudkontor hävdar man att lokalkontoren tidigare varit alldeles för generösa, så nu kommer många att få sin hjälp indragen. Och så sparar vi några miljoner till statskassan. Fast det är klart, det är ju fler som hamnar i utanförskap….. Ta en titt på denna vackra lilla Blåvingefjäril som jag plåtade i dag så blir ni återigen på lite bättre humör.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s