En flink tös

Känd från media

Hembygdsföreningens Hantverksdagar blev ett uppskattat arrangemang både på lördagen och söndagen. Och nu kan även Angeli sätta epitetet känd från media på sitt visitkort. Helsingborgs Dagblad hade en helsida ï dag om arrangemanget, bland annat innehållande en intervju och kort på Angeli. Och jag tyckte det hela såg riktigt bra ut. Och Angeli tyckte det var roligt att vispa grädde till våfflorna, hjälpa till med disken och att servera.

Mediaintresset för den snabbt avblåsta terrorattacken mot kärnkraftsverket i Oskarshamn försvann snabbare än Fredrik Reinfeldt hinner säga orden ”Nya moderaterna” – i övrigt inget samband. Tyvärr försvann debatten om kärnkraftssäkerheten lika snabbt, och den debatten hade varit intressant. Jag tror inte det stått ett knyst i tidningarna på ett par dagar nu!

I Stockholm har en förskolechef dömts för omfattande ekonomisk brottslighet med sina privata förskolor. Hon dömdes bland annat till 5 års fängelse. Jag undrar vilka konsekvenser det blev för de ansvariga på kommunen som inte ingrep i tid trots varningar från bland annat facket att det inte stog rätt till. På tre år lyckades kvinnan fiffla undan 18 miljoner kronor från verksamheten. Det är alltså vad hon lurade kommunen på!

Den EU-kritiske f.d. sossen Sören Wibe som för en tid sedan gav upp sina försök att arbeta inom socialdemokratin har nu accepterat att bli en av Junilistans ledare. Frågan är om hans personliga dragningskraft kombinerat med f.d. moderaten, f.d. kristdemokraten Björn von der Esch kan bli det som räddar kvar Junilistan i EU-Parlamentet vid nästa EU-val. Jag tror att Sören Wibe kan locka en hel del EU-kritiska sossar till att överge partiet i valet. Det är stor ”risk” att det socialdemokratiska valet till EU-Parlamentet blir ännu ett valförlust.

Vi kan konstatera att de våldsamt stigande priserna på bensin och olja nu får ordentliga konsekvenser för amerikanen. Helt plötsligt är det inte de stora tunga SUV:arna opch Pickuperna som är de eftertraktade bilarna over there. Kanske har amerikanen kommit ner på jorden. I varje fall några amerikaner. En del svenskar har också kommit ner på jorden. Men uppenbart är att priset inte nått smärtgränsen än. Det finns allt för många bortskämda spolingar i BMW och annat som sysslar med allt annat än ecodriving. Det är gasen i botten, tvärnit i gatukorsningen, gasen i botten igen, och sedan ett nytt varv. Uppvisningskörningen och blådårekörningen har inte blivit omodernt än. Och så länge det inte har blivit det, så länge har inte priset nått smärtgränsen.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s