Moderata kärnkraftskramare

Kävlinge kommun fortsätter att sura för att Barsebäcks kärnkraftsverk lagts ner. Och i besvikelsen över att man förlorat den kampen trilskas man när det gäller att ersätta energiproduktionen med miljövänligare alternativ. Det var nästan humor på högsta nivå att i dag på radion höra Kävlinges moderata kommunalråd Pia Almström förklara varför Kävlinge vägrar att ge bygglov för vindkraft i kommunen. Senaste slaget i Miljödomstolen förlorade Kävlinge kommun, men det stog klart att man skulle fortsätta att sätta käppar i hjulen för vindkraft inom kommungränserna. Det moderata kommunalrådet hotar med att maska och dra ut på tiden med de tillstånd man av högre instans uppmanats att ge. Fast motståndet mot vindkraft finns på många håll inom landets kommuner. Men de flesta brukar i varje fall tycka att gärna miljövänlig elproduktion, bara inte hos oss. Den gode Pia verkar inte ens tycka att vindkraft är miljövänligt utan tycker kärnkraft är bättre. Dom e’ kul dom däringa moderutterna! Jag väntar bara på att man ska kräva att få lokaliserat slutförvaringen av det radioaktiva avfallet från kärnkraften till Kävlinge.

Region Skåne fortsätter att jobba för att hålla inflationen på topp. Förra året höjdes taxorna inom Folktandvården med ca 15%. Och i dagarna har regionfullmäktige bestämt att taxorna nu ska höjas med ytterligare 15% bara ett år efter förra höjningen. Effekten av det hela blir att för de flesta tandläkarkunderna i Skåne kommer det att bli dyrare än tidigare när den nya generösare tandvårdsförsäkringen genomförs. Höjningarna som genomförts höjer kostnaden mer än vad de nya generösare ersättningsreglerna kompenserar. För några dagar sedan stod det klart att taxorna inom länstrafiken skulle höjas med ca 10%. Precis som dom gjordes för ett år sedan. I Skåne ingår Miljöpartiet i den borgerliga majoriteten. Höjda taxor inom kollektivtrafiken kommer alltså att röstas igenom av miljöpartister! Jag tyckte jag hörde någon på Miljöpartiets kongress som tyckte att partiet skulle döpas om till Miljöpartiet de Gråa. Det ligger något i detta.

IAEA (FN:s atomenergiorgan) är kritiska till att Iran inte gett tillräckliga garantier för att visa att kärnkraftsprogrammet i landet är rent civilt. USA och Israel är mycket kritiska mot att Iran befaras vara på väg att skaffa kärnvapen. Fast det är ju just dessa två stater som verkligen ska vara tysta med kritiken mot spridningen av kärnvapen. För några dagar sedan var USA:s förre president Jimmy Carter den högst uppsatte amerikan som offentligt medgav att Israel har kärnvapen. Enligt Jimmy Carter har Israel minst 150 kärnvapen. Och att dom tillsammans med USA (som har ca 12.000 kärnvapen) är de två stater som är ljudligast i sin kritik mot Iran är inget annat än hyckleri. Jag tycker inte Iran ska skaffa kärnvapen, jag är orolig för att man eventuellt är på väg att göra detta. Men efter USA:s fiasko när det gäller vad som fanns i Irak, så litar jag inte på USA när man kommer med beskyllningar mot Iran heller. Men jag tycker att Israel omedelbart ska göra sig av med sina. Och USA och Ryssland och Kina och Indien och……. Man kan inte kritisera andra för något man själv sysslar med!

Köp en bil hos oss så får du en pickadolla på köpet! Jo, den reklamkampanjen kör faktiskt på fullt allvar Max Motors i Missouri, USA. Alla bilköpare får på köpet en pistol! Jag styrks i min uppfattning är att amerikaner är knäppa!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s