Lyssna på mina råd för tusan!

Den 14 maj gav jag ett råd till Region Skånes ledning om att man kanske skulle inrikta samhällsplaneringen så att innevånarna kunde bo, jobba och göra sina inköp på hemorten och på sätt sätt slippa problemen med överfulla tåg och bussar i kollektivtrafiken (för att inte tala om utsläpp osv). I dag har vi en utveckling som är tvärtom. Allt fler tvingas (dom väljer alltså inte alltid detta) att pendla till jobben långa sträckor. Stormarknader etableras utanför samhällena och utarmar den lokala handeln. Och Skånetrafiken får problem och måste alltså höja priserna för att ha råd med utbyggnad av tåg osv. Mitt råd är alltså en samhällsplanering som bygger på att vi inte tvingas till onödigt resande. Men jag läste för någon dag sedan att regionledningen inte lyssnar på mina råd (kan ni förstå detta?). Region Skåne ska nämligen centralisera sin administration till Malmö och Kristianstad och lägga ner på ett antal orter. Ännu fler ska alltså tvingas till pendling…. Ännu mer överfulla tåg och bussar!

Ibland skäms man över andra vuxna. Jag råkade snubbla över en notis för några dagar sedan i Svenska Dagbladet som berättar om hur man på ett dagis i USA fått barnen i en förskoleklass rösta om en 5-årig autistisk pojke skulle få lov att gå kvar i förskolan. Som förälder till en autistisk son blir jag väl extra illa berörd, men jag tror inte man behöver vara så involverad för att känna skam över att det finns en sådan människosyn.

Arbete i det fria

Jag måste säga att mina chefer hade tur med vädret. Sedan lång tid tillbaka var det bestämt att dagens personalmöte skulla hållas i det fria och kombineras med gemensam lunchpicknick i Perslundsparken. Så här riktigt mysigt hade vi det medan vi tillsammans åt en picknicklunch innan vi övergick till grupparbeten och redovisning av kommunens organisationskultur. Det blev till slut så varmt att redovisningen hölls i skuggan av träden. Och själv känner jag på vänsterarmen att jag nog satt lite för länge i solen…. Och det ska visst bli ännu varmare! Kunde dom inte väntat med sommarvärmen till sommaren? Det är ju faktiskt bara vår än så länge.

Gårdagskvällen var vi förresten och lyssnade på Träningsskolans elever vid Snyggatorpsskolan i Klippan som sjöng och dansade och underhöll föräldrar, syskon och andra lyckliga som var inbjudna. Det var härligt att se och höra. All personal (och alla Kimmys skolkamrater också) ska ha ett stort tack för en härlig kväll.

Och så har Fredrik Reinfeldt och Calle Stro… Bildt i dag fått sola sig i glansen ordentligt. Världen har nu i Stockholm kommit överens om att bekosta uppstädningen av Irak efter USA:s fiaskokrig.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Lyssna på mina råd för tusan!

  1. Thomas

    Ang. Region Skånes beslut att centralisera den centrala administrationen till Malmö och Kristianstad: En enorm majoritet av den administrativa personalen bor i just dessa två orter, men pga föråldrad by-politik tvingas många av oss att kuska runt i Skåne dagarna i ända. Den avdelning som finns i Landskrona har t ex INGA landskroniter i sig. Äntligen ett vettigt och miljövändligt beslut!En som har 80 km enkel resa till jobbet.

  2. Om det nu är miljöskäl som ligger bakom så är det ju synd att min gamla arbetsgivare Försäkringskassan inte tänker på samma sätt. Deras centraliseringsiver gör att jag hade fått 80 km enkel resa till jobbet istället för gångavstånd.Och när det gäller Region Skåne så är det underligt att det bara finns kompetent administrativ personal i Malmö och Kristianstad. Alla vi andra i resten av Skåne är väl antagligen analfabeter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s