Sätt fart Torstensson

Investeringar i järnvägar börjar äntligen bli en större fråga. Och just nu handlar det nästan om att försöka bjuda över motparten i välvillighet. Men samtidigt tar det stopp när det verkligen gäller. Klart är att vi under en lång tid varit för snåla med investeringar. Just nu skyller Högeralliansen detta på att Sossarna varit ointresserade när dom styrde. Men jag kan inte minnas att man från de borgerliga politikerna då kom med förslag på ökade investeringar, snarare har man röstat emot flera av de investeringar som trots allt genomförts. Här nere i Skåne handlar det nu bland annat om Tunneln under Hallandsås, en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingør, snabbtåg till Stockholm och rent allmänt dubbelspår där det är enkelspår och fyra spår på en del platser där det i dag inte räcker med dubbelspår. Samt öppnandet av några i dag nedlagda linjer, t.ex. Söderåsbanan. För någon dag sedan klargjorde länstrafiken i Skåne, Skånetrafiken, att man behövde en fast förbindelse över Öresund även i norr på HH-leden för att klara trafiken om ett antal år. Samma dag gick tydligen vår centerpartistiska Infrastrukturminister fru Torstensson ut och ifrågasatte just det behovet. Några dagar tidigare hade samma centerpartistiska Infrastrukturminister bett om en utredning om man inte kunde få in fler tåg på de spår som redan finns istället för att bygga ut. Jag vet inte om hon precis läst Baron Münchhausens äventyr. Han uppfann ju bland annat tågen som kunde mötas på en enkelspårig linje – genom att lägga spår ovanpå tåget så att det ena tåget körde ovanpå det andra tåget. Smart tanke Torstensson, men jag tvivlar på den. Släng fram miljarderna istället NU!

I dag var det dags för nytt biobesök. Det har blivit ett litet tag sedan sist. Men det har inte funnits någon film som varit intressant nog kombinerat med att det funnits andra prioriteringar. Men i dag var det dags för Indiana Jones & kristalldödskallens rike. Filmerna med Indy är som sig lika. Den ena spindelväven efter den andra, den ena mumien efter den andra och däremellan slagsmål och action. Den här gången överlever Indy bland annat en atombomb genom att gömma sig i ett kylskåp, Indys son leker Tarzan och svingar sig i lianerna och som sagt mängder av dödsskallar, mumier, spindlar, spindelnät, jättemyror, infödingar med giftpilar och annat otrevligt. Och naturligtvis även en biljakt, det måste alla actionfilmer ha. Ja, egentligen flera, MC och bil, och diverse militärfordon genom djungeln. Ibland blir det nästan för mycket, så att man känner att man vill skratta för att det känns som en parodi. Men samtidigt är det ju nästan detta som är meningen med filmerna. I Ryssland har man blivit förgrymmade eftersom skurkarna är sovjetiska agenter, och kanske har man en poäng här. Men samtidigt driver man även lite med den amerikanska kommunistparanojan under samma tidsperiod. Jag uppskattade i varje fall filmen, och vill ge den 4 mumier.

Värmen håller i sig. Och det ska visst bli ännu varmare i morgon. Jag får se om det kan bli möjlighet till en krotare joggingtur framåt kvällen i morgon. Kanske!

Europarådet kräver av USA och England att dom avslöjar var i Nordsjön som man dumpade giftgas och andra rester efter andra världskriget. Av någon anledning hemligstämpades platserna i 50 år, och när den tiden hade gått ut så förlängdes hemligstämpeln med ytterligare 20 år. Vägran att berättar måste innebära att man har något att dölja som man skäms för!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s