FörsäkringsURKASSan

– ”Allt fler sjuka tvingas att söka socialbidrag”, skriver Sydsvenskan. – ”Nu börjar regeringens politik få genomslag”, fortsätter man. Nu ska det observeras att detta inte står på Sydsvenskans ledarsida, på den hyllar man i sedvanlig ordning alltid Högeralliansens politik. Nej, här handlar det om verkligheten på lokalsidan för, i det här fallet, Kävlinge. Och lite längre in i artikeln fortsätter man: – ”Det har blivit rörigt. Tidigare har vi haft ett bra samarbete med Försäkringskassan. Nu är det till och med svårt att få personlig kontakt”, berättar en ansvarig på kommunens Socialkontor. Man berättar också: – ”Försäkringskassan håller på att omorganisera sig och det har gjort att väntetiden för att få besked har blivit mycket långa.” Jag för min del tycker inte att det var detta som var syftet med Försäkringskassans totala omorganisation. Men, effekten av den nya centraliserade kommandoorganisation som Försäkringskassans Huvudkontor håller på att införa är att personalen vantrivs, kunderna är missnöjda och samarbetsorganisationer undrar vad det är som pågår. Jag tycker Försäkringskassans ledning ska ta konsekvenserna av sitt misslyckande och lämna in behörighetskort och nycklar och gå ner på Arbetsförmedlingen och anmäla sig som arbetssökande!

Företaget Svensk Jordförbättring har försatts i konkurs. Företaget som ägdes av en Mattias Alp byggde bland annat två bullervallar här i Åstorps kommun. Men det visade sig att innehållet i vallarna inte var vad man uppgav. Istället var vallarna tydligen bara ett kamouflage för att göra sig av med olika gifter. Och efter konkursen får nu skattebetalarna städa upp efter skandalen. Så går det när godtrogna politiker och tjänstemän gör affärer med tvivelaktiga affärsmän. Affärsmän som redan var ökända i grannkommuner. Men vi ska naturligtvis inte kritisera driftiga entreprenörer!

Från vår Nordvästskånska kommunkollega Båstad rapporteras att socialnämndens moderata ordförande Birgitta Abelin och den folkpartistiska vice ordförande avgår. De har insett att dom inte får tillräckligt anslag för äldrevården i kommunen. Båstad kommun har en mycket hög andel åldringar jämfört med andra svenska kommuner, men nämnden anser samtidigt att man trots detta får ett mycket lågt anslag jämförelsevis. Och dom anser att pengarna helt enkelt inte räcker för att uppfylla lagens krav. Båstad är en starkt högerstyrd kommun. Så starka är moderaterna (13 mandat) att både Centern (6 mandat) och Kristdemokraterna (2 mandat) tillhör oppositionen. Den moderata ledningen har stöd av Folkpartiet (4 mandat) och det lokala högerpartiet Bjärepartiet (7 mandat). Socialdemokraterna har 7 mandat och dessutom finns det en representant för vardera Sverigedemokraterna och Pensionärspartiet. Det ska gå ganska långt innan en moderat politiker avgår i protest mot för låga kommunala anslag. Kanske skulle man lyda PEAB:s direktör (som är den som i praktiken ofta styr i Båstad) och höja skatten!

SCB har publicerat sin partisympatiundersökning. I motsats till de andra leksaksundersökningarna som publiceras i tid och otid har SCB:s undersökning ett mycket större underlag. Man frågar ungefär 9.500 svenskar medan de andra oftast ligger kring 1.000 personer, ibland till och med mindre. Undersökningen visar på ett fortsatt kraftigt övertag för vänster planhalva med ca 15%, man har ökat nästan 10%. Vi ser också att Kristdemokraterna fortsätter att vara minsta partiet av riksdagspartierna. Socialdemokraterna har nästan 45% och är ganska exakt dubbelt så stora som Moderaterna. Och Sverigedemokraterna fortsätter att leka en bra bit under riksdagsspärren. Totalt har Högeralliansen tappat drygt 8% sedan valet medan Socialdemokraterna ensamma ökat med nästan 10%. Och nu går ekonomin i stå, arbetslösheten ökar igen, inflationen är i topp. Stackars Fredrik!

Åsså vann vi fotbollen. 2-0! Till och med er skribent tittade på fotboll och såg det mesta av matchen.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s