Planeringskortslutning

Skånes järnvägsnät

Skånetrafiken har gjort mätning av skåningarnas resvanor. Bland annat kan man i tabeller läsa fram mellan vilka orter vi åker, hur mycket vi åker och hur vi åker. Av denna kan jag läsa fram att den kommun som åstorparna främst åker till är överlägset Helsingborg. Följt av Ängelholm, Klippan och sedan Bjuv. Sedan är det ett stort hopp till Lund på femte plats. När det gäller kollektivresandet ligger också Helsingborg i topp, följt av Lund, Klippan, Perstorp och Ängelholm först på femte plats. Den ort som åstorparna alltså åker näst mest till finns det usla kollektiva resmöjligheter till. Vardagar går det några bussar, helger finns det inga bussar alls. Då får man ta tåget via Helsingborg, en resa som tar kring timmen att göra för att förflytta sig cirka 2 mil. Och till min förvåning finns det inte ens planer på förbättringar. När Söderåsbanan återupptar tågtrafiken (något som under de senaste tio åren har skolat ske om ett par år (varje år flyttas starten upp två år) är det inte meningen att trafiken ska gå ända till Ängelholm. Tågen ska gå Malmö – Lomma – Kävlinge – Teckomatorp – Svalöv – Billesholm – Åstorp. Men inte de sista tio minuterna till Ängelholm. Jag undrar verkligen vad Skånetrafikens trafikplanerare tänker på. Bilden visar Banverkets karta över järnvägsprojekt i Skåne. Söderåsbanan finns med som projekt, men delen Åstorp – Ängelholm ska även i fortsättningenh bara trafikeras av godståg. Tänk om!

Lördagskvällen avslutades med biobesök. Hulken – The incredible Hulk i ny filmversion. Jakten på Bruce Banner fortsätter. Bland annat gömmer han sig i Rio och packar läsk. Periodvis är det en ganska sevärd film, men när pulsen går upp och han förvandlas till Hulken blir det lite för mycket av Hulken. Och jag tycker man glömde den gröna färgen i animeringarna. Men antagligen tyckte man att det hade sett för fjantigt ut med en allt för grön Hulken. Och precis som när man tittade på TV-versionen för många år sedan förundrades man över att skjorta, strumpor, skor, ja allt spricker sönder totalt och ramlar av. Men brallorna går mest sönder nere i benen, men han tappar aldrig byxorna. Jag för min del tyckte det dessutom såg lite för fjantigt ut med hela den militära uppladdningen. Betyget blir medelmåttigt, ska vi säga tre färgpyttsar.

Efter ett anonymt klagomål till EU-kommissionen har den svenska regeringen föreslagit att presstödet ska kraftigt minskas. Det är två tidningar som kommer att drabbas, nämligen Svenska Dagbladet i Stockholm och Skånska Dagbladet i Skåne. Deras huvudkonkurrenter (som i båda fallen är den största tidningen) är Dagens Nyheter i Stockholm och Sydsvenska Dagbladet i Skåne. De som skulle tjäna på den kraftiga minskningen av stödet skulle vara just dessa båda tidningar. Risken är stor att en eller båda tidningarna SvD eller SkD tvingas lägga ner om stödet minskas så kraftigt som föreslagits. Ett intressant faktum är att båda tidningarna som skulle tjäna på detta tillhör Bonnierkoncernen. Ett annat intressant faktum är att det är just samma Bonnierkoncern som visat sig ligga bakom klagomålet. Ni har det visat sig att EU-kommissionen, på begäran av den som gjort anmälan – alltså Bonnier, har hemligstämplat hela anmälan. Ett mycket pikant ärende. Något för någon av de stora resursrika tidningarna att gräva i, varför inte t.ex. DN eller SDS? Nävisstnä, dom är inte så intresserade i att gräva i frågan! Jag förstår inte varför?

Jag ser och hör att Sverige förlorade fotbollen mot Spanien i går på kvällen. 2-1 lyckades dom där nedrans spanjorerna fuska sig till på övertid. Jag är övertygad om att domaren var mutad, att spelarna var dopade och att till och med gräsmattan var preparerad till att gynna spanjorerna. Det är nämligen otänkbart att dom vann rättvist. VI ÄR BÄST!

Besök gärna den kompletta samlingen av blogginlägg. Mer än tio års samlade tyckerier på vad som kanske är Sveriges äldsta dagliga blogg.

Sven Tycker – Färdiga åsikter helt gratis

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s