Tveksamma framgångar för Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna längst ut på högerkanten har nya framgångar. Jag menar då inte främst att den senaste partisympatiundersökningen från SIFO visade att SD hamnade precis över 4%-spärren. Några tiondelar mindre än Kristdemokraterna. Ökningen ligger inom felmarginalen och jag litar mer på SCB:s mer seriösa undersökning som gav mindre än 3%. Det går upp och ner i dessa leksaksundersökningar. Nä, jag menar dels Maktens okänslighet för EU-bakslaget på Irland. Sverigedemokraterna har ett gyllene tillfälle att utnyttja sitt EU-motstånd i valet till EU-parlamentet när nästan alla de etablerade partierna fullständigt skiter i befolkningens skeptiska syn på EU:s ständiga utvidgning av sin makt över medborgarna. Det står nu klart att man från EU-Makten kommer att totalt köra över den skepsis som valet på Irland visade, och som finns i de flesta EU-länder men som man där inte ens vågar fråga. Och detta kommer SD att utnyttja med framgång. Men den stora framgången hörde jag på radion i morse. Migrationsverket har nu bestämt sig för att det inte finns något hinder att utvisa ensamma barn till Irak, även om dom inte har några anhöriga kvar i landet som kan ta hand om dom. Släng ut dom bara! Vi måste markera att det inte bara går att komma hit. Ut med snyltarna! Precis som SD vill. Har man krävt medlemskap i SD för anställning på Migrationsverket?

Men jag ska kanske inte helt döma ut våra stora Ja-sägande EU-positiva politiska partier. Jag hörde i dag Socialdemokraternas Morgan Johansson mena att man efter irländarnas Nej inte bara kan fortsätta som om inget hänt. Morgan Johansson ansåg att den svenska processen för att godkänna fördraget måste bromsas upp. Man måste fundera över vad det är som gör att det enda land som frågar befolkningen får ett Nej till svar. Och han antydde att Socialdemokraterna kunde tänkas rösta Nej om man från Högeralliansens partier fortsatte, som om inget hade hänt. Bra Morgan, du steg två pinnhål i min aktning. Fast tyvärr är man tydligen inte eniga. Bland annat Mona Sahlin tycker tydligen att det går utmärkt att köra över opinionen i främst Irland, men också i de flesta andra EU-länderna.

I dag är första semesterdagen, och både Angeli och Kimmy har sina första lediga dagar från skolan, och ska nu vara lediga hela sommaren. För Kimmy den stackaren stämmer inget när han inte får åka till skolan. Det är inte så lätt när man inte kan prata och förklara. Men det ska nog bli två trevliga veckor. Om bara vädret blir lämpligt. Och lämpligt väder innebär någon regnskur lite då och då (men inte när vi är utomhus) och inte allt för varmt. Jag hoppas han där uppe läser Sven Tycker så att han vet vilket väder som ska levereras nu.

4 kommentarer

Under Okategoriserade

4 svar till “Tveksamma framgångar för Sverigedemokraterna

 1. Tobias Lindgren

  Varför skulle SCB vara ”mer seriös” för att de har ett större urval? Tvärtom missgynnar SCB:s mätmetod småpartier som sd. Se mer här:http://www.sns.se/zin…För övrigt var detta den fjärde gången sd fick över fyra procent:http://www.status.stDen där med Migrationsverket är en uppblåst mediemyt. Tittar på man antalet invandrare slår Sverige fortfarande alla ”rekord”.

  • Sven

   Att jag litar mest på SCB beror på det mycket större urvalet tillfrågade. Detta ger en felmarginal som är mindre. En del institut ligger så lågt som 800 svar, 4% av detta är 32 personer, 3% är 24 personer. Rena tillfälligheter kan alltså påverka hur många procenten är. Felmarginalen ligger alltså högt.Och när det gäller Migrationsverket så är faktiskt andelen avslag mycket högt i dag. Precis som SD vill. Många avslag har varit humana katastrofer.

 2. Knott

  Längst ut på högerkanten är en klar vänsterspegling. Mer objektiva ifrån Danmark har konstaterat att SD står solklart som ett mittenparti. Och ser man till politiken så stämmer detta bra. Oväsentligt egentligen vad vänster eller högerfolk tycker…eller ens vad dessa mätningar visar för den delen. Det är på valdagen det visar sig om Sverige skall få in en ny fläkt i riksdagens korrupta svågerborg.

  • Sven

   Jo, det kan vara svårt att placera in partier på en vänster-höger skala. En del hoppar runt, och en del befinner sig på olika ställen i olika frågor. Och det är möjligt att SD i vissa frågor kan hamna i mitten, men jag tror jag fortsätter att placera er där ute. Populister kan valsa runt ganska bra på den skalan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s