FRA-piskan viner

I den svenska Riksdagen viner partipiskan ordentligt. Högeralliansen ska med alla tillgängliga medel driva igenom den s.k. FRA-lagen. En lag som innebär att FRA (Försvarets Radioanstallt) ska avlyssna all trådbunden trafik (telefon, mobiler, SMS, Internet osv) som passerar den svenska gränsen. Observera att väldigt mycket av e-post t.ex. passerar gränsen eftersom servrar finns i andra länder. Jag såg att t.ex. hälften av de svenska tidningarna på detta sättet kommer att få all sina internettrafik avlyssnad. Även t.ex. telefonsamtal kan mycket väl passera gränsen både ut och in igen innan den når en annan svensk mottagare. Naturligtvis så är det omöjligt att lyssna och läsa allt för FRA. Därför ska all trafik avlyssnas av datorer som analyserar innehållet, och sedan plockar ut det som är intressant för manuell kontroll. För enkelhetens skull allt som innehåller ord som ”bomb”, ”Bin Laden”eller ”mujahedin”. Naturligtvis inte så enkelt, men ni förstår tanken. T.o.m. SÄPO har avstyrkt det hela. Men inspirerade av USA:s krig mot terrorismen har man från Högeralliansen bestämt sig. Lagen ska drivas igenom! Problemet är att det finns ett starkt motstånd även inom partierna till höger. I morgon får vi veta om någon av motståndarna vågade gå emot partilinjen, eller om partipiskan snurrat färdigt.

Våffelpaus vid Åbymarknad

En del av förmiddagen ägnades åt Åby Marknad i Klippan. På bilden ses Kimmy och Angeli njuta av våffelpaus. Men för övrigt blev det inte så mycket köpt, men det gick ju lite tid. I princip inskränkte sig inköpen till tidigare nämnda våffla samt en ny skinnkeps till mig. Jag tror att min gamla blev kvar på Filmstaden i Helsingborg för en tid sedan. Nu var äntligen Carnelle hats & Accessories och sålde igen. Det fick bli en äkta Stetson skinnkeps den här gången istället för den andra billiga varianten. Jag har varit lite avundsjuk på Kevin eftersom jag tyckte hans keps var tjusigare än min gamla, men nu är min klart snajdigare.

Centerns Maud Olofsson fortsätter sin kamp för att förse näringslivet med billig arbetskraft. Senast har det framkommit att nystartjobben (en av alla dessa åtgärder som regeringar använder för att hjälpa arbetslösa till arbete) inte ska garanteras avtalsenlig lön. Kravet för att man ska få de statliga subventionerna, att man betalade ut avtalsenlig lön, är på väg att slopas. En ytterst naiv statssekreterare hos Maud, Eva Uddén Sonnegård, ”har väldigt svårt att förstå och tro att en väl upplyst svensk person som söker arbete accepterar någonting annat än kollektivavtalsmässiga löner”. Jag skulle vilja höra Arbetsförmedlingens reaktion när man kommer tillbaka från sitt anvisade nystartjobb och svarar att man tog inte jobbet, lönen var för låg. Jag tror inte att den som kommer i fråga för ett nystartjobb är i den positionen att man kan välja och vraka, och ställa krav. Skärp er på Arbetsmarknadsministeriet! Vi vet på vems sida ni står.

I Skåne har den borgerliga majoriteten för andra året i följd beslutat att dels höja taxorna i kollektivtrafiken med 10% och tandvårdstaxorna med 15%. Och även om inflationen stiger, så är höjningar på omkring 20 resp 30 procent på två år rejält över inflationen. Ett mycket pikant faktum är att höjningen sker med hjälp av Miljöpartiet. Vad gör man inte för att få sitta med bland köttgrytorna!

Ibland hittar man information på de mest besynnerliga platser. Apropå EU:s nya fördrag såg jag en sammanställning över röstsiffrorna i de olika parlamenten när man där antagit fördraget. Österrike (151-27). Bulgarien (193-16), Danmark (90-25), Frankrike (336-52), det var i Frankrike folket i en folkomröstning sade Nej till en nästan identisk text.Ungern (325-5), Rumänien (387-1). Estland (91-1). Finland (151-27). Är det någon som tror att dessa siffror speglar befolkningens synpunkter? Siffrorna var sammanställda av den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua.

Problemet med hedersvåld sprider sig i hela världen. Det var inte så länge sedan det avslöjades hur österrikaren Fritzl låste in sin dotter i källaren sedan hon hade haft en förhållande med en olämplig man. Nu har det avslöjats för några dagar sedan en italiensk mamma som tillsammans med två av sina barn hållit en dotter inspärrad i 18 år sedan han blivit med barn med en olämplig man. Det här med hedersvåld och att spärra in sina döttrar måste vara något som finns i den katolska kulturen.

Och slutligen ser jag att Bonnier fortsätter att lägga under sig ännu mer av den svenska mediemarknaden. Bonniers TV4 har nu köpt upp Canal+. Det fattas bara att Joakim Bonnier engagerar sig politiskt så har vi fått en svensk Berlusconi. Själv blir jag lite mörkrädd av Bonniers makt över den svenska mediemarknaden.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s