FRA – igen!

Jag har tittat (lyssnat) – tack SVT – en del under gårdagen på Riksdagsdebatten om den nya FRA-lagen. Och jag tycker faktiskt att det borde vara obligatorisk närvaro i riksdagen för ledamöterna när TV sänder från debatten. Det är pinsamt att se en i stort sett tom plenisal. Jag vet att en stor del av de frånvarande ledamöterna sitter på rummet och lyssnar eller liknande eftersom detta är effektivare. Men, det är fortfarande pinsamt att se!

Och i dag har jag tittat (lyssnat) på debatten från EU-nämnden. Intressant att höra i vilken utrträckning de olika partierna är villiga att likt en ångvält köra över Irland eller inte! Allt under ledning av moderuttan Anna Kinberg Batra. Det var väl hon med det mycket intelligenta uttalandet ”Stockholmare är smartast”!

Det blir allt fredligare i Irak hävdar George W Bush, Carl Bildt och Migrationsverket. Men det där med fredligt är ju faktiskt ett ganska relativt begrepp. I går dog mer än 50 personer i ett bombattentat i Bagdad. Det värsta attentatet på några månader.

En israelisk fredsgrupp har börjat förse palestinier med videokameror. Ett projekt som har resulterat i ett antal filmer som dokumenterar hur israeliska soldater och judiska bosättare terroriserar palestinierna för att få dom att flytta från mark som olika illegala judiska bosättningar på ockuperad mark vill komma över för att utvidga sin egen mark. Observera att i begreppet illegala judiska bosättningar ingår alla bosättningar på ockuperad mark, inklusive östra Jerusalem. Eftersom den israeliska ockupationen inte är internationellt erkänd är alla bosättningar illegala. Och en utrymning av dessa är en förutsättning för en varaktig fred i området.

Jag noterade när jag var ute och gick en runda i förmiddags med sonen Kimmy att Skånetrafiken nu tydligen fått den första av de lite större Reginatåg (3-vagnars) som ska hyras in för främst trafiken Helsingborg – Åstorp – Hässleholm – Kristianstad. Då slipper man kanske trängas så väldigt på tåget i framtiden ett tag. Sedan en tid finns ett antal mindre Reginatåg (2-vagnars) i trafik på främst denna linjen. Allt i avvaktan på att de nya Pågatågen ska börja levereras under 2009. Jo, jag är ganska intresserad av ämnet kollektivtrafik i allmänhet och tåg och järnvägar i synnerhet. Men med en pappa, en farfar och en morfar som var järnvägar så sitter det väl i blodet.

Med hjärtat på rätta ställettill vänster


Den kompletta samlingen av Svens tyckerier

mer än 11 års samlade fria tyckerier i kanske Sveriges äldsta dagliga blogg

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s