Ännu mer FRA

Konjunkturinstitutet har skruvat ner sin prognos för BNP-utvecklingen och skruvat upp sin prognos för inflationsutvecklingen. Men Fredrik Reinfeldt fick ju i varje fall igenom sin FRA-lag sedan Fredrick Federley och de andra opponenterna erbjudits en smygväg ut. Dom kan åtminstone skylla på att dom fick igenom en ändring. Att det sedan inte ändrar något är ju taskigt. All heder åt de båda folkpartiklar som genomskådade fifflandet och vägrade rösta för. Om jag vill ge någon heder åt Socialdemokraterna är jag dock tveksam till. Det var sossarna som påbörjade arbetet på lagen och jag är inte helt övertygad om det seriösa i deras motstånd.

Funderar du på att skaffa en ny sommarstuga? I Nordvästskånska Torekov finns en stuga på 82 kvadratmeter byggd i början av 1800-talet nu till salu. I varje fall köket kan behöva renoveras, och tomten på 167 kvadratmeter kan kännas liten. Men priset är som hittat, 240.000 kronor – per kvadratmeter….. Dvs totalt cirka 20 miljoner kronor! Den idiot som gör köpet skulle jag rekommendera plusgirokontona till Röda Korset, Rädda Barnen, Läkare utan Gränser eller någon annan. Men fastighetsskatten är ju inte längre något bekymmer.

Det är bara 23 länder i världen som i lag förbjuder att man slår eller misshandlar barn! I alla dom andra länderna är det tillåtet för den starke att använda misshandel för att uppfostra den svage. Är världen sjuk?

Två rubriker från gårdagens Helsingborgs Dagblad: ”Allt fler människor flyr från konflikter” och precis under denna följde denna rubriken: ”EU väntas införa hårdare asylregler”. Jag undrar var sambandet mellan dessa två nyheter ligger? Bara nämnt så där apropå en sjuk värld.

Och i gårdagens Aftonbladet läste jag ännu en av en lång rad av artiklar och radioinslag som visar hur Sverigedemokraterna tagit över Migrationsverket. För sex veckor sedan utvisades Mohamed Adel Abu Ali till Libyen. Han hade då varit i Sverige i fem år och hade jobb på McDonalds. Men Migrationsverket tyckte inte han hade skäl att få asyl. När han fick besked om utvisningen försökte han begå självmord. Men Migrationsverket stod på sig. Direkt när han ankom till Tripoli arresterades han av säkerhetspolisen, och några veckor senare fick hans föräldrar hämta hans döda kropp. Han hade då utsatts för misshandel och tortyr tills han dog. De tjänstemän som bar ansvar för utvisningen borde polisanmälas för medhjälp till mord! Sjuk värld alltså.

Och på tal om Sverigedemokraterna så hörde jag att dom skulle ge ut en liten tidning om Islam i Landskrona. Det finns nämligen planer på att bygga en moské i Landskrona för alla muslimer som bor där. Och sådana hemskheter kan ju inte SD acceptera. I Sverige godtas bara kyrkor. Var det inte Sverigedemokraterna som påstod att dom skulle bredda sitt partiprogram? Fast invandrare och muslimer är fortfarande roten till ALLT ont. Detta kan väl också katalogiseras till den sjuka världen?

Och apropå gårdagens kommentar om Skånetrafiken så fick jag för någon dag sedan ett svar från en Stefan Rindestig på tågavdelningen på Skånetrafiken (se den 15 juni). Kortfattat så är skälet till att den kommande trafiken på Söderåsbanan slutar i Åstorp istället för att inte fortsätta till Ängelholm är dels att det är dåligt med plats för tågen på linjen eftersom det kommer att gå så många godståg där när Hallandsåstunneln är klar. Dels att det skulle behövas fler tågsätt (= dyrare) om sträckan blir längre för tågen att köra. Till det kan man anmärka att det knappast går så många fler godståg mellan Åstorp – Ängelholm än vad det gör på resten av Söderåsbanan. Söderåsbanan kommer när Hallandsåstunneln är klar att vara den bana där alla godståg mellan Europa – Västsverige / Norge ska gå. Det kan bli ett obetydligt antal ytterligare godståg på sträckan Åstorp-Ängelholm eftersom det då tillkommer godståg från Helsingborg mot Göteborg / Norge. Så det argumentet köper jag inte. Hur det är med tågens rundgång, dvs hur många tågsätt som behövs vet jag däremot inte. Stefan hävdar ju att det behövs fler tågsätt om man kör hela vägen till Ängelholm, och att det därför blir för dyrt. Men frågan är om man räknat om detta sedan slutstationen i den andra änden blivit ändrad. Ursprungligen skulle ju tågen bara gå Åstorp – Teckomatorp. Men detta har ju ändrats om jag förstått det hela. Tågen ska ju nu samordnas med Lommabanan och alltså gå ända till Malmö. Frågan är alltså om detta problem då fortfarande finns. Jag accepterar alltså inte helt svaret.

Åsså gick det åt skogen i fotbollen. Ryssarna var för bra. Det är det jag alltid har sagt, vi måste vara försiktiga med den ryska björnen. Ryssar är aldrig att lita på. Men som vanligt var domaren mutad, spelarna var dopade och gräsmattan var preparerad för att gynna fuskande övervintrande kommunister. Av rapporterna att döma hade man till och med gett di svenske lugnande medel.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s