EU-Makten har talat

Kung Fredrik och Calle Str.. f’låt Bildt är på toppmöte med EU:s alla höjdare. Och nyheterna därifrån är både goda och dåliga. Det som mest präglat mötet är uppenbarligen irländarnas snyting i folkomröstning. Och det står allt mer klart att EU-Makten inte har för avsikt att bry sig om detta. Vilken betydelse har en dryg miljon pellejönsar som inget begriper när flera tusen parlamentsledamöter från intelligensian begriper saken mycket bättre. Det är för väl att man inte frågat de okunniga i fler länder. Nu ska den irländska regeringen berätta varför irländarna sade Nej, och sedan får man väl köra över de okunniga, eller upplysa dom bättre så att dom röstar rätt i nästa försök. Så gjorde man förra gången.

Fredrik Reinfeldt verkade ganska nöjd med ledarnas beslut att utreda om man ska göra några tillfälliga skattejusteringar i bränsleskatterna för att mildra den höjning som skett. Frankrikes populistiske president Nicolas Sarkozy har ju krävt att man ska sänka skatterna. Men till all lycka verkar det som om motståndarna, bland annat Fredrik Reinfeldt, går vinnande ur striden genom att begrava det hela i en utredning. När den är klar har oljepriset börjat sjunka igen efter den årliga sommarhöjningen och man behöver inte göra något. Bra gjort Fredrik!

Uppenbarligen har man även beslutat att slopa de speciella sanktioner mot Kuba som USA tidigare lyckats få EU att införa. Kuba är inte en demokrati, och ska behandlas som andra diktaturer. Inte på något speciellt hårdare sätt för att behaga Vita Huset. Jag för min del är övertygad om att Kuba hade varit en mycket mer demokratisk stat i dag om ledargarnityret i Habana inte hela tiden kunnat peka på ett (verkligt) hot från USA.

Och på tal om USA, Representanthuset i USA har godkänt ett anslag på motsvarande nästan ett tusen miljarder kronor för krigen i Irak och Afghanistan. 1.000.000.000.000 kronor. Jag tror jag fick alla nollor rätt. Tänk vad dom pengarna kunde gjort nytta i USA och världen?

Det står nu klart att ett antal stora internationella företag bestämt sig för att slopa investeringar i Sverige som en direkt följd av FRA-lagen. Man vill helt enkelt inte placera dataservrar och liknande i Sverige pga risken att all trafik i dessa servrar ska avlyssnas. Bra tänkt Fredrik! Vi vill ju inte ha hit en massa utländska företag – eller?

För övrigt så tycker jag att det är NU vi skulle firat vår svenska Nationaldag. Det är just nu vid Midsommar som vi är så stolta över att vara svenskar. Ja, vi undantar fotbollen då, men för övrigt… Och egentligen borde vi vara stolta även över fotbolls-EM. Vi var väl enda nordiska land som gick vidare till slutspelet. Och Sverige var väl i princip det befolkningsmässigt minsta landet som kom till slutspelet. Bra gjort pågar!

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “EU-Makten har talat

  1. Hela landet är kört i botten,det verkar som vi måste börja om från början igen och in med rätt folk till riksdagen,dom flesta måste bytas ut. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s