Om att leva med autism

Att ha en son som är autistisk kan skapa problem ibland. Hos Kimmy (10-åringen) visar sig detta bland annat i att han inte pratar. Och han förstår också mycket lite av vad andra säger till honom, bara enstaka ord, och bara när det passar honom. Hans ljud är skratt (ofta), gråt (ibland) och gnyenden (ofta). Att få honom att prova nya maträtter är t.ex. inget stort nöje. Och man kan ju inte argumentera med honom. Han är envis som en get. I dag var det beställt ärtsoppa av andra i familjen, och det var inget som jag räknade med att han ville ha. Soppor överhuvudtaget är inte intressanta. Men jag tänkte försöka (och laddade för säkerhets skull upp med favoritmat att värma i mikron). Och mina farhåger besannades redan när jag dukade fram. Djup talrik? Nix, det vill jag inte ha talade han tydligt om genom att helt enkelt plocka bort tallriken igen. Men ett par minuter senare hittar jag honom stående vid spisen och provsmaka soppan direkt från kastrullen. Han åt två portioner! Ibland blir man överraskad positivt av den godingen.

Makten i EU har talat och bestämt att år 2020 ska alla europeiska länder komma upp till en återvinning av 50% av papper, metall och glas i hushållssoporna. I återvinning ska ingå om man eldar upp soporna….. Ganska lågt ställda krav måste jag säga. skäms dom inte över att ens fastställa sådana löjligt låga krav. Och om mer än 10 år ska dom vara där. Vi ska vara där NU!

Allt fler exempel på hedersvåld i den katolska världen avslöjas nu. Senaste nytt är en polsk familj som låste in dottern i garderoben eftersom man skämdes för henne. Hon hölls inlåst i 13 år innan polisen befriade henne. Vi har haft Fritzl och en italiensk familj på kort tid. Det är dags för en upplysningskampanj mot det katolska hedersvåldet mot döttrarna!

Aftonbladet ägnade i går två helsidor åt fenomenet Bloggar. Men, som vanligt, kan man inte skilja på kvalitet och popularitet. Popularitet kan mätas i form av antalet besökare. Men kvalitet är ett värdeomdöme som är individuellt. I Aftonbladets bloggtips har man inte gittat mer än plocka ut de bloggar som enligt statistiken har flest besökare i olika kategorier. Och det får till följd att listorna toppas av strunt som Blondinbella så att hon kan fortsätta tjäna pengar på att mot betalning tipsa om mode. Och Linda Rosing…. Det finns bloggar jag besöker någon gång då och då trots att jag inte håller med. Men det måste väl ändå finnas någon substans i ordbajseriet? och jag tar inte ställning till kvaliteten på sven Tycker. Det får andra bedöma än mig. Men i topp på någon lista finns jag inte, varken kvalitets- eller popularitetslistor.

Slutligen kan vi konstatera att båda de lag som slog ut Sverige i EM-fotbollen nu har kvalificerat sig till semifinal. Och eftersom Ryssland och Spanien tydligen ska mötas i den ena semifinalen blir ju ett av lagen finallag. Jag tycker faktiskt inte att Sverige ska skämmas för sin insats i EM-fotbollen. Att som enda nordiska lag gå till slutspelet, och sedan bli utslagna av två av de lag som går vidare till semifinalen tyder på en bra prestation. Lilla Sverige kan inte begära så mycket mer. Bra gjort grabbar!

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Om att leva med autism

  1. Hej Sven, Nu blir det snart slutbloggat i frihet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s