Sänk lönerna!

Arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen, bland annat, tycker att lönerna är för höga. Allra helst lägstalönerna är alldeles för höga här i Sverige. Och det har man ju helt rätt i. Om man tänker sig att man sänker de 20 lägst betaldas löner på företaget med ska vi säga drygt 10% så blir det ju pengar över så att man kan höja direktörens lön med någon extra procent. Då skulle han ju kunna ta dom där båda golfveckorna i Abu Dhabi som han så gärna vill göra. Dom där 20 lägst betalda får väl spara in på någonting. Avgiften till facket och a-kassan är ju helt onödig. Den är ju egentligen bara lönedrivande. Och behöver man verkligen betala hyran varenda månad? Om man tänker sig att man hoppar över någon månad så har man ju fått ihop till en del av lönesänkningen. Sedan behöver man väl inte köpa julklappar till barnen heller? Det är ju onödigt. Dom blir bara bortskämda och så när dom blir stora så kräver dom alldeles för höga löner för att fortsätta med att köpa julklappar till sina barn. Eller Teknikföretagens chefsekonom Anders Wiehe har kanske några ytterligare tips på vad som kan sparas in på. Sänker man lönen för ett 20-tal till så kanske Anders också kan följa med på golfveckan i Abu Dhabi? Jag tycker det är härligt när äntligen någon vågar ta bladet ur mun och säga sanningar som ingen annan vågar säga. En politiker som säkert ställer upp är (Förskingringsminister) Mats Odell (kd) som jag hörde på radion tycka att vi måste avskaffa värnskatten. Sverige har inte råd med att de som tjänar lite mer pengar betalar lite extra skatt (det som kallas progressiv skatt). Hur f-n ska dom få ihop till livets nödtorft om dom får betala mer bara för att dom har högre lön. Har man hög lön så har man även höga utgifter som ska betalas. Fina bilar är inte billiga. Sommarstugor. Maffiga villor. Golfsemestrar i Abu Dhabi t.ex. kostar en hel del. Tänk att dom inte ska få ha råd med det. Jobba på Mats, du har folket med dig. Det går ju jämnt ut. Lägre lön till de med lägst lön och lägre skatt till de med högst lön.

Frankrikes högerpresident Nicolas Sarkozy har hållit tal i israeliska Knesset. Och han har då lovat att Frankrike alltid står på Israels sida. Den franska utrikespolitiken har tagit 4 steg åt höger sedan sminkmästaren Sarkozy tagit över. Det är inte bara helomvändningen när det gäller förhållandet till NATO. Det handlar också om löften till USA om trupper till Afghanistan. Fast så populärt i Frankrike är inte hans helomvändningar. Men eftersom han redan innan har satt rekord i att vara impopulär så kanske det inte kan bli sämre.

USA, Ryssland, EU och Japan kräver enhälligt att Israel omedelbart stoppar utbyggnaden av bosättningar på ockuperad mark. Och alla som är illegala, även enligt Israels sätt att se det, ska utrymmas. Det låter ju positivt. Se’n gäller det att man har kraft att sätta bakom kraven. Men DET vill jag se komma från USA.

I vår serie om knugafjanterier så ser jag att Per-Ola Eriksson (landshövding i Norrbotten) ville döpa en av topparna vid Kebnekajse till Victoriatoppen efter vår tronarvinge. Anledningen skulle vara att hon landat på toppen med helikopter en gång. Lyckligtvis har vi ett Lantmäteri som har båda fötterna på jorden. Man ska inte frångå de regler som finns bara för att fjäska för knugafamiljen. Det bidde inget namnbyte.

Slutligen ser jag att ännu en idrottare åkt fast för rattfylla. Och i går var det väl som en rallyförare åkte fast. Antalet idrottare som stoppat i sig för mycket av det destillerade är märkbart högt. Rattfylla, krogslagsmål och allmänt störiga. Ett gott föredöme för ungdomar! Fast det var väl inte så länge sedan en undersökning visade att en mycket stor andel undomar kom i kontakt med sprit första gången just inom idrottsverksamheten.

3 kommentarer

Under Okategoriserade

3 svar till “Sänk lönerna!

  1. Nä, sänk inte lönerna för nu har jag äntligen jobbat ifatt å ikapp mina kollegor…. Skulle vara surt att få sänkt lön efter allt det slitet.Dessutom skulle allt blir så jäkla dyrt att köpa då…skulle få spara länge innan man ens kunde tänka sig ny dator när den gamla går sönder eller kanske en bostad när man vill flytta hemifrån…Nä, se till att folk verkligen får betalt för insatsen de gör istället för att de får betalt för att de har en titel!

  2. Jag hoppas att du förstod att det hela var ironi. Men det är en farlig konst det – ironi alltså!Hoppas det gick bra med anställningsintervjun.

  3. Sänkta löner och längre arbetsdagar hade varit toppen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s