Sänd Högeralliansen på praktik i utanförskapet!

Utanförskapet ökar nu igen. Högeralliansens allra viktigaste löfte var att minska vad man kallade utanförskapet. När man vann valet beräknade man utanförskapet till drygt 1,6 miljoner medborgare. Fram till och med mars i år sjönk siffran hela tiden. Av en ren tillfällighet sammanföll minskningen med högkonjunkturen – men i själva verket var det Högeralliansens fantastiska politik som minskade utanförskapet. Totalt släpptes ca 167.000 stackare in i värmen. Dvs ungefär 10% av de som tidigare var utestängda. Men, de sista månaderna har vi börjat slänga ut våra medborgare igen. Utanförskapet ökar igen, sakta men säkert. Detta beror naturligtvis helt på att konjunkturen har vänt, utvecklingen har bromsat in. Minskningen har inget med Högeralliansregeringen utmärkta politik att göra. Experterna verkar ganska eniga om att det nog inte sjunker mer fram till valet, utan snarare ökar det igen. Maud Olofsson och Mats Odell har redan beslutat sig för att sparka Experterna med omedelbar verkan. Man har inget fortsatt förtroende för Experterna.

Det är inte bara Daniel von Gympa som har problem med parkerandet av sin bil. Det är en hel del som har satt i system att inte bry som om parkeringsreglerna. Antalet personer med hastigt accelererande skulder ökar. Det är personer som satt i system att parkera fel, men inte betala parkeringsböterna. Ofta sker detta genom att registrera bilen på en målvakt som är utan några pengar, och alltså inte kan betala några parkeringsböter. Rekordet har en man i Malmö som är uppe i 4 miljoner kronor i obetalda parkeringsböter. En annan man har totalt 281 bilar (mest BMW och Mercedesbilar) registrerade på sig. Egentligen är det en skandal att det inte går att beslagta bilen, oberoende av vem den står registrerade på / ägs av. Har bilen obetalda böter, behåll bilen tills böterna betalts. Det här rör sig om en grupp, ofta ganska förmögna, som satt i system att parkera som dom vill men inte betala böterna. Sätt åt dom!

Under några dagar har jag haft synpunkter på idrotten och alkoholromantiken. Dvs den stora koppling som finns mellan detta. I dagens tidningar finns det två rubriker som ytterligare styrker mig i min fördom. På sportsidorna i HD berättas att Ängelholms FF (som spelar i Superettan) stängt av fyra spelare en match sedan dom misskött sig, dvs varit ute och supit sig fulla. Och jag såg att en av de spanska fotbollshjältarna uppmanat alla supportrar att supa sig fulla när dom firade segern. Kopplingen mellan sport och sprit är allt mer uppenbar. Det skiljer ju inte så mycket….. För övrigt var det kanske inte så illa pinkat av di svenske, att bli utslagna av de blivande Europamästarna!

För övrigt var det slut på semestern i dag. Två veckor är den längsta semesterperioden jag får ihop detta året. Några kortare perioder skall det väl däremot bli ytterligare. Och nu verkar värmen vara tillbaka igen. I dag var väl nästan första dagen på länge då det inte har regnat något. Men, jag klagar inte på regnandet, det har behövts.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Sänd Högeralliansen på praktik i utanförskapet!

  1. Invandringen har kostat sverige en statsskuld på 1000 miljarder.När den är avbetalad, så kan man tänka på att ge bort pengar…

  2. Och utbildningen i matte i skolan är tydligen usel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s