Uppror mot Majorn

Ett antal folkpartiklar, däribland tre f.d. partiledare, går i en debattartikel i dag i Dagens Nyheter ut och kräver att Högeralliansregeringen måste backa när det gäller FRA-lagen. Undrar hur det känns att sitta som partiledare och se tre av sina föregångare ge en rikitg bakläxa. Det är Ola Ullsten, Bengt Westerberg och Maria Leissner som tillsammans med 4 kvinnliga riksdagsledamöter kräver att regeringen måste backa om lagen. Stackars Jan! Det räcker nog inte med att ryta om rättning i ledet här inte, det kvittar om man är major eller inte.

Äntligen måndag kan man säga. Mitt löfte gällande Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) lyckades jag hålla. Även om det var svårt. Min kommentar till hennes partikollega riksdagsledamoten Ann-Charlotte Hammar Johnsson från Bjuv och hennes debattartikel i HD gjorde att jag höll på att trilla dit. Hon är nämligen ersättare för Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson i riksdagen. Men med en enorm viljeansträngning lyckades jag undvika ett löftesbrott. Min kommentar här på Sven Tycker i torsdags resulterade också i en insändare till Helsingborgs Dagblad. Men den har inte dykt upp där än. Både HD och Ann-Charlotte verkar tycka att den nog var ganska klantigt skriven (hennes debattartikel alltså, inte min insändare). Jag kan inte hitta debattartikeln på webben. Varken på HD:s webb eller hos Ann-Charlottes egen hemsida. Där hon annars verkar publicera allt hon skriver.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?

Jag var förresten in på Moderaternas hemsida för Skåne under gårdagen. Och hittade där en liten text om att Regeringen nu fattat beslut om en proposition angående godkännande av Lissabonfördraget. Det som fick mig att skratta var ett litet citat av EU-minister Cecilia Malmström: – ”Det är bra att så många som möjligt är involverade i det här beslutet.” Det är ju riktigt komiskt för att komma från någon som vägrar att låta folkomrösta om frågan. DET hade inneburit att så många som möjligt hade varit involverade i just detta beslutet. Men DET är något man får panik för bara frågan kommer upp. Risken är ju mycket stor för att vi röstat fel, precis som irländarna. Där får vi nämligen förklaringen till Ann-Charlotte Hammar Johnssons synpunkter om att bara EU-entusiaster ska ha rätt att ha synpunkter på EU-frågor. Lissabonfördraget ska bara beslutas av de som gillar EU, de som inte gillar EU har inte med frågan att göra!

Joggingrapport: Söndagen blev en av de första dagarna på ett tag när det inte regnade. Det har under en period nu varit mycket omväxlande väder. I stort sett varje dag har bjudit på både regnskurar (och ibland åska) och däremellan riktigt soligt väder. Och för att fira att det inte blev något regn i dag (nja, Ingela hävdade att det trillat fyra droppar) så valde jag att på kvällen ta en joggingtur. Det fick bli den sedvanliga rundan på knappa sex kilometer. Jag tyckte jag tog det lugnt i början, men höjde nog tempot på den senare halvan eftersom det kändes ganska bra. Tiden 30.30 får väl därför sägas vara riktigt bra med tanke på de långa uppehåll som varit nu en tid. Mest positivt var trots detta det faktum att jag i stort sett inte kände av några problem i vaden. Om jag fortsätter med att inte överanstränga vaden, genom att kanske nöja mig med den kortare rundan bara en gång i veckan ett tag så kanske det kan ökas på senare utan att vaden tar stryk.

Min ölsnigelfälla verkar tämligen effektiv. Det ligger efter ett dygn ett antal dränkta feta sniglar i flaskan. Får väl köpa en sexpack öl så att jag klarar mig ett tag. Fällan måste ju vittjas regelbundet.

Slutligen noterar jag att Vickan fyller år i dag. Vilket gav DN anledning på ledarplats att kräva att man befriar Victoria från alla krav och inför republik. Den stackarn får ju inte göra som hon vill. Hon måste vinka på befallning och en massa andra dumheter. Och, misstänker DN, Daniel von Gympa kan ju inte fortsätta att vara gympadirektör om han gifter sig med Vickan. Fast å andra sidan med den lönsamheten som företaget har så kanske det är en befrielse att slippa. Hur som helst är slutsatsen DN kommer fram till helt riktig. Inför demokrati i Sverige, avskaffa knugahuset.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s