Stefan Fölster slår till

En av mina verkliga favoriter i samhällsdebatten är Svenskt Näringslivs ekonom Stefan Fölster. Inte för att jag sympatiserar med hans åsikter, snarare tvärtom. Men det är alltid lika underbart att lyssna till honom. Han har en så lugn och övertygande röst att han kan lura i vem som helst vilka lögner som helst. Via en av mina få favoritbloggar Badlands Hyena har jag blivit uppmärksammad på en artikel han skrivit i Östgöta Correspondenten med rubriken: Feghet ger framgång. I stort sett går det hela ut på att Sverige domineras av fiffel, mygel, fjäsk och liknande. För att komma någonvart måste man ha kontakter. Fast av någon underlig anledning så gäller detta bara (i negativ bemärkelse alltså) inom stat, kommun och genom facket. Det verkar inte vara ett problem med inavel inom näringsliv och företag. Men det var väl inte Stefan Fölsters uppgift att avslöja detta! Bland annat verkar Stefan Fölster hävda att korruptionen i Sverige är värre in i de flesta andra länder eftersom fler här upplever just korruption som ett problem. De flesta undersökningar som görs hävdar motsatsen, dvs att korruptionen i Sverige är mindre än i de flesta andra länder. Det har inte slagit Stefan Fölster att fler svenskar upplever det som ett problem just av den anledningen att det inte är så vanligt att vi reagerar när det uppmärksammas. I många andra länder är det ett naturligt inslag i livet, och därför upplever man det inte som det stora problemet det egentligen är? Det var Stefan Fölster som i oktober förra året (se Sven Tycker den 17 oktober) hävdade att 95% av svenskarna fifflade med välfärdssystemet. För att komma upp i den siffran hade han räknat med de jobbat svart, de som utnyttjat svartjobb, de som utnyttjat förbindelser för att få förtur på olika ställen, de som använt arbetstiden till privata ärenden osv osv. Han är en av vårt lands största experter på att ljuga med statistik. En fullt värdig nationalekonom!

Jag ser att flygbolagen har fått lite problem. På en del håll minskar flygandet så att flygbolagen riskerar att få flyga med mer eller mindre tomma flygplan. En del flygbolag drar den slutsatsen att man får skära ner och gör sig därför av med flygplan. Men en del flygbolag i Storbritannien gör istället något helt annat. För att inte riskera attraktiva landnings- och starttider på flygplatserna planerar man att hyra folk att åka som passagerare bara för att kunna fortsätta flyga. Man ska alltså få betalt för att flyga med dom. Världen är sjuk!

Mitt all diskussion om flygets miljöproblem ser jag att antalet passagerare på de svenska flygplatserna under första halvåret 2008 var 5% fler än motsvarande tid förra året! Bara så där apropå en sjuk värld.

I Kanada har ett smygfilmat förhör av en kanadensisk medborgare som nu suttit 6 år på Guantánamolägret på Cuba vållat debatt. Under förhöret berättar han på filmen hur han utsatts för tortyrliknande behandling. Omar Khadr var 15 år gammal när han greps och har nu suttit inspärrad i lägret i 6 år. Khadr är nu den yngste fången i lägret. Det land som driver det här lägret kan inte kallas en demokratisk stat!

Såja, så har i dag min ”nya” fotoutrustning blivit komplett. I dag har jag införskaffat det batteri som behövdes för att ljusmätaren skulle fungera. Nu återstår bara om det visar sig vara en bra eller dålig investering att lägga ett antal hundralappar på en gammal kamera med tillbehör när man har både en nyare kamera och även digital utrustning. Kanske kan det bli lite mer roligt och spännande med en gammal helt manuellt systemkamera. Det fungerande kamerahuset är en Chinon CE II och till detta finns nu 6 olika objektiv (35 mm, 55 mm, 135 mm, 300 mm, 400 mm och ett zoomobjektiv 70-205 mm) och till detta en telekonverter och mellanringar. Jag har konstaterat att det i varje fall blir för tungt att bära med sig allt…… Nu ska jag bara sätta en film i kameran och testa de olika objektiven osv så att allt fungerar som det ska. Det får bli en runda i helgen släpande på allt!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s