Mer om en Försäkringskassa på dekis

Dagens artikel om Försäkringskassan hittar vi i Göteborgs-Posten som berättar om stora förseningar i besluten av Bostadstillägg för pensionärer. Och man räknar med att det kaos som gäller kommer att vara kvar i ytterligare ett antal månader. Det finns tydligen i Västsverige mer än 30.000 ansökningar som fått vänta på beslut i en månad eller mer. Underbemanning och omorganisation skyller man på. Jo, det kunde personalen förvarnat om för länge sedan.

FRA fortsätter att spöka för Fredrik Reinfeldt och de andra högerallianspamparna. Senaste nytt är att sex folkpartiklar deklarerat att dom är beredda att rösta för en motion från oppositionen om att slopa lagen. Och det innebär att oppositionen skulle vinna en sådan omröstning. Låt oss se om dom står fast vid denna deklaration till hösten när den tidigast kan komma. Det kan inte vara lätt för majorn att leda ett parti där en så stor andel av röstboskapen inte lyder trots att han kommenderat dom att göra detta. Men, tyvärr är inte sista ordet sagt än. Stureplanscenterns Fredrick Fegerley som ursprungligen var en form av talesman för motståndet har nu placerat sig på partiledningens sida och vill inte riva upp något beslut. Och ansvarig minister, den stackaren Sten Tolgfors, tycker inte att man kan införa någon regel om att det måste finnas brottsmisstanke för att få avlyssna e-post och mobiltelefoner. Och det är ju klart, då kan man ju inte få ihop så mycket material att skicka till Washington!

De svenska storbankerna fortsätter att göra enorma kreditförluster i ett Baltikum vars överhettade ekonomi håller på att tvärnita. Det här är en amerikansk bostadsbubbla i miniatyr, med ansvarslös utlåning. Och precis som i USA är det nog en hel del höga gubbar som hunnit få sina fantasibonusar utbetalda i tid.

Fast det finns fantasisummor på andra håll också. Jag tyckte jag hörde att nå’n bolltrillare som hette Samuel Eto’o skulle få motsvarande 386 miljoner för att spela fotboll i ett lag i Uzbekistan som tydligen heter Kuruvchi under ett år!!! Och vi gnäller över bonusar till direktörer på några miljoner. Det är ju en piss i Aralsjön. Jag har faktiskt varit i Uzbekistan för en massa år sedan med besök i Tashkent och Samarkand. Mitt främsta minne är att det var makalöst varmt. Nå’t minne av fotboll har jag inte.

För övrigt läser jag bland nyheterna från franska radion att det utsläpp från kärnkraftverket i Tricastin som jag berättade om den 10 och 11 juli resulterat i krav på att alla kärnkraftverk i Frankrike nu måste kontrolleras. Kärnkraftverket har också fått hård kritik för att man höll inne information om läckan i mer än 4 timmar efter det att man fått kännedom om den. Och på radionyheterna hör jag om ett annat franskt kärnkraftverk som det nu visar sig ha läckt från en trasig ledning i flera år utan att man uppmärksammat detta – eller offentliggjort det. Så mycket för den rigorösa säkerheten!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s