Reklamens förbannelser både här och där

Enligt en undersökning som gjorts internationellt och som jag läser om i ett nyhetsbrev från Dagens Media är svenskarna jämfört med andra mycket mer negativa till reklam än folk i andra länder. I tidningar och magasin är 79% resp 86% av svenskarna toleranta mot reklam. Men framför allt på TV är vi jämförelsevis mycket negativa. Bara 22% av svenskarna tycker att reklam i TV:n är OK jämfört med 44% i snitt i resten av världen. 24% jämfört med 42% internationellt accepterar reklamen i e-post och 18% jämfört med 32% i mobilen. Är det verkligen var femte svensk som accepterar reklam i e-post och mobil? Finns det så många töntar utan någon mening med livet? Jag undrar om inte jag också fått den här enkäten. Jag tycker jag känner igen frågorna.

Och på tal om meningslös reklam så når spammarnas fantasi för att locka till uppmärksamhet ständigt nya höjder. Jag slänger för tillfället dagligen en 50-100 mejl med SPAM. Och till detta kommer att min leverantör säkert slänger mångdubbelt fler som inte ens når min inbox. Gårdagens favorit var mejlet med rubriken att man hittat en sjöjungfru utanför den nyazeeländska kusten. Jag vet inte riktigt vad det var som skulle säljas, så långt läste jag inte innan det fick ansluta sig till resten av möget i den virtuella sophögen. Men jag fastnade faktiskt för rubriken i motsats till resten av skiten, Finns det verkligen folk som nappar på billiga Viagrapiller, äkta Rolexkopior eller som tror att dom vunnit en miljon i något helt okänt nätlotteri?

Min kära hustru tittade under gårdagskvällen på friidrottsgala på TV. Tyvärr på TV4 så att hela härligheten ska ju ständigt avbrytas av reklam. Jag blir allt mer övertygad om att jag snart kommer att totalt bojkotta alla TV-program som avbryts av reklam på ett okänsligt sätt. Och när vi nu är inne på idrottsgalan. Hur korkad är man om man springer sprinterlopp ”inomhus” där det inte finns något solsken iklädd korkade ”tuffa” solglasögon? Är syftet att få motståndaren att få ett skrattanfall så att man vinner loppet?

Världens längsta Märklinjärnvag

En del av dagen har Kevin och jag ägnat åt ett besök på Järnvägsmuséet i Ängelholm. Dom har byggt upp vad dom tror kan vara världens längst Märklinjärnväg där inför helgen. En dubbelspårig järnvägssträcka som slingrar runt på golvet i hela muséet och med lite större stationer uppbyggda i olika rum. Annars är det värt ett besök på muséet om man har vägarna förbi Ängelholm. Bilden visar en av de mer eller mindre provisoriska byggen som fanns i helgen. Det var nästan så att det kliade i fingrarna att packa upp mina egna kartonger med Märklintåg (och även lite andra fabrikat, och en del Decauvillebana också).

Bråket i Borås mellan Max och McDonalds har tydligen trappats upp. UEFA som har McDonalds som huvudsponsor kräver att Max stänger sin hamburgerrestaurang i fotbollsarenan i Borås i samband med att U-21 EM spelas där. Eftersom McDonalds är sponsorer får det inte serveras några konkurrerande hamburgare i anslutning till matcherna. Och i Borås Arena är det Max som har en servering. Max har erbjudit sig att stänga just under matcherna och istället ha servering utanför arenan. Men UEFA kräver att man helt stänger i fyra dagar och täcker över skyltarna annars flyttar man arrangemanget till någon annan ort. Råsunda har nämnts. Men där finns tydligen en Max-restaurang precis utanför….. Jag har berättat om bråket tidigare och har inte ändrat åsikt. Dom som står med byxorna nere är UEFA och McDonalds. Ge dom både en spark i häcken!

Annars avslutade jag gårdagen med att se allra sista avsnittet av den amerikanska TV-serien M.A.S.H. Vi har under en tid avverkat alla avsnitt av TV-serien, allt från den ursprungliga filmen (som jag inte upplevde som så bra som jag hade för mig) till TV-seriens alla årgångar i kronologisk ordning. Sista delen var en två timmar lång avskedsföreställning där freden äntligen kom till Korea. Fast officiellt finns det väl fortfarande inget fredsavtal. Avskedsföreställningen höll samma höga kvalitet som resten. Och var dessutom riktigt sorgligt med alla avsked. Det var så att till och med er medelålders skribent fick tårar i ögonen vid flera tillfällen. Både av glädje och sorg. TV-serien M.A.S.H. är utan tvekan en av de bästa TV-serier som producerats, trots alla år den har på nacken är den fortfarande lika bra att se.

Och i dag har vi haft besök av en igelkott i trädgården. Han lät sig väl smaka av mandelkubbar. Det blev inget över till mig!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s