53 miljarder brända

USA:s femte största bank, Wachovia, gjorde senaste kvartalet en förlust på omkring 53 miljarder kronor. Tala om att bränna pengar!

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?

SVT:s sena Aktuellt hade i går ett längre inslag om EU med anledning av Nicolas Sarkozys besök på Irland dit han åkt för att påpeka för dom korkade irländarna att dom svarade fel i folkomröstningen. Troligtvis får dom i varje fall en ny chans nästa år till att kunna kryssa rätt svar. Inslaget handlade en hel del om hur mycket EU bestämmer över den svenska lagstiftningen. Uppskattningsvis drygt hälften av alla lagar som bestäms i Sverige beslutas egentligen inte av den svenska Riksdagen, dom är bara effektueringar av lagbeslut som fattats i EU av EU-Parlamentet, Ministerrådet och (i ökad utsträckning) EU-Kommissionen. Det är dessa fakta som får mig att påpeka att det är tveksamt om Sverige längre är en självständig stat. Det som kännetecknar en sådan är ju att den egna folkvalda lagstiftande församlingen själva bestämmer våra lagar. Så är det inte längre i Sverige!

Joggingrapport: Av olika skäl blev det aldrig någon runda den gångna helgen. Så jag fick förlägga förra veckans joggingrunda till måndagkvällen istället. En runda som kändes riktigt fräsch, i varje fall i början. Slutet var lite tungt, och tiden 30,25 var, trots att det var obetydligt bättre än förra gången, ändå lite sämre än jag trodde. Några känningar i vaden blev det inte, kanske eftersom jag för en gångs skull gjorde lite stretchning av vadmusklerna innan jag gav mig ut.

Sedan UEFA beslutat att flytta U21-EM från Borås eftersom Max tyckte att dom skulle få fortsätta servera hamburgare så känner sig nu stackars McDonald utpekade som skurkar. Enligt McDonalds är det UEFA som kräver att bara sponsorer ska få sälja på arenan, McDonalds har inget med saken att göra. Stackars McDonalds som fått dålig PR, snyft snyft! Money, money makes the world go around – och till slut kraschar det hela när pengasnikenheten blivit för stor. Idrottsvärlden är inte längre sport, det är pengar, pengar och ännu mer pengar.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “53 miljarder brända

  1. josse

    Verkligen tack för länken till ”Försäkringskassan inifrån”! Intressant läsning även för oss som inte är kvar längre (och inte heller vill tillbaka…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s