Kung Fu

Angeli och jag har på eftermiddagen gjort ett besök i Helsingborg. Något som det verkade som om halva Skåne passade på att göra. Naturligtvis hör det samman med att det är Helsingborgsfestivalen i dagarna tre. Tåget in (som kommer från Kristianstad) var fullpackat när det kom till Åstorp, så det var att skaffa sig ståplats. Och sedan klev det på mer folk i Bjuv! Vi ägnade en dryg timme åt att gå runt och titta på vad knallarna hade att bjuda på, lyssnade lite på musiken på avstånd och luktade på diverse vidbrända köttstycken och annat som serverades. Det fanns en insändare i HD i dag som klagade över att det inte fick serveras vin och öl överallt utan bara på de ställen som hade tillstånd och som hade ett klart avgränsat område. Själv tycker jag att det är väl, en del var ganska väl förberedda redan på tåget och borde nog inte ladda i sig mer alkohol alls. Det är nog tur för ordningen att alkoholserveringen hålls inom begränsade områden.

Huvudskälet för Angelis och mitt besök var dock biobesök. Angeli hade beställt ett besök på Kung Fu Panda, så vi tillbringade närmare två timmar (medräknat väntetid och reklam) i en biosalong som lyckligtvis var svalare än utomhus. Filmen är ett bra och professionellt arbete. Det är väl inte den bästa animerade film jag sett, men jag har också sett en hel del klart sämre. Jag fastnade till slut vid betyget 3,5 pandor. Angeli (som ju är närmare målgruppen) höjde ett steg och gav filmen 4,5 pandor.

Från Danmark rapporteras att man får allt fler alkoholister. Det vi svenskar (en del alltså) kallar för ett prestigelöst förhållande till öl (och sprit) är egentligen ett samhällsproblem. Den goda tillgången och den positiva kulturen till drickande är ett växande bekymmer i Danmark. Den skapar en hög konsumtion, och detta långt ner i åldrarna. Danska AA (Anonyma Alkoholister) har en stadigt ökande siffra telefonsamtal från personer som behöver hjälp. Och det är så unga som 10-åringar som kontaktar AA. Den svenska restriktiva alkholpolitiken är något positivt, även om EU-regler och importerad dryckeskultur hela tiden urholkar denna. När är alkohol ett problem – hvergang!

Och om vi håller oss i Danmark så ser jag i tidningen att den 17:e danske soldaten dödats i Afghanistan. Danska soldater har funnits i Afghanistan sedan 2002, och situationen för soldaterna blir allt mer våldsam. 11 av de 17 har dödats det senaste året.

Jag hörde på radion att svenska jägare har problem. Allt bly som sprids i naturen via skjutandet är ett stort miljöproblem. Den gamla socialdemokratiska regeringen beslutade därför att förbjuda blyammunition. Denna lag avskaffades omedelbart av Högeralliansen, men nu har man själva insett problemen och istället inför man en skatt på blyammunition. Och nu klagar jägare över att det blir så dyrt att jaga! Stackare!

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Kung Fu

  1. sanel alagic

    KUNG FU är bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s