En garanti är inte en garanti – bara en målsättning

Har ni hört talas om Högerregeringens Jobbgaranti? Den ”garanti” som ska ge ungdomar som varit arbetslösa i mer än tre månader ett jobb. När nu garantin snart varit i bruk i ett år visar det sig att bara en tredjedel fått sysselsättning genom garantin. De andra två tredjedelarna har fått lära sig att Jobbgarantin inte är en garanti. Det är en målsättning. Vad man lovar att Arbetsförmedlingen ska göra, är inte att ordna ett jobb, garantin lovar att man ska ge ungdomarna hjälp och stöd till någon form av sysselsättning. Efter tre månader får dom hjälp att skriva en CV…..

Det amerikanska budgetunderskottet beräknas nu uppgå till motsvarande 3.000.000.000.000 kronor eller enklare uttryckt 482 miljarder dollar. Och då ingår inte alla kostnader för Irak- och Afghanistankrigen (ytterligare 80 miljarder kronor). Inte heller de krispaket som ska rädda landets båda kraschade bolånejättar Fannie Mae och Freddie Mac. Räknat i förhållande till BNP ligger underskottet på 3,3% (förutom krigs- och kraschkostnader). En siffra för USA, som inte hade accepterats inom Maastrichtfördraget.

Det kraftigt försenade kärnkraftbygget i Olkiluoto i Finland drabbas av nya motgångar. Det halvfärdiga bygget som redan är kraftigt försenat och som har drabbats av skenande kostnader drabbades under natten av en våldsam brand inne i byggnaden. Två våningar i byggnaden hann skadas innan branden efter drygt 4 timmar var under kontroll. Reaktor tre i Olkiluoto (Finlands femte kärnkraftsreaktor) började byggas 2004. Och var tänkt att vara färdig i drift 2009.

Från Palestina rapporteras om att terrorn nått ner i åldrarna. Israeliska ockupationssoldater sköt i går ihjäl en fruktad terrorist. Den blott nioåriga pojken demonstrerade mot att ockupationsmakten ska bygga en ”Berlinmur” rakt igenom hans by. Den hotfulla nioåringen straffades med döden.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s