Försäkringskassan = FK = Fiaskokassan

Just nu är det nästan dagligen artiklar i tidningarna om den Nya Försäkringskassans totala misslyckande. Aftonbladet berättar i dag om Terese som får vänta på sin Föräldrapenning och Thord som väntar på sin Pension. Jag väntar fortfarande på att någon tidning ska tag i frågan och verkligen begära en förklaring från de högsta hönsen som har ansvar för fiaskot med den nya organisationen. Kräv Curt, Maivor och Cristinas avgång. Dom har förbrukat sitt förtroende.

Det är dags för utdelning av det svenska TV-priset Kristallen. Av de 40 nomineringarna är 24 från SVT medan de kommersiella kanaler får dela på resten. TV4 fick 9 nomineringar, TV3 fick 5 och Kanal 5 två nomineringar. Men istället fick Kanal 5 sin publicitet på annat sätt. På den presskonferens som hållits i samband med offentliggörandet av nomineringarna lyckades Kanal 5:s superfjantar Filip Hammar och Fredrik Wilkingsson uppträda asberusade. Raglade runt och var oförskämda. Troligtvis var detta deras tolkning av att vara roliga. Själv tycker jag Filip och Fredrik är tydliga exempel på hur humor har förvandlats från att ha med att få tittaren att skratta till att få tittaren till att gråta. Väx upp töntar!

Från bland annat Aleksander Gabelic som är ordförande för Svenska FN-förbundet har det framförts krav på att i svensk lagstiftning införa ett förbud mot rasistiska organisationer. Något han hävdar står inskrivet i Konventionen mot etnisk diskriminering. Men jag håller INTE med. De som läst Sven Tycker ett litet tag tror jag har förstått vad jag tycker om rasism, främlingsfientlighet och andra sjuka idéer. Men, man kan inte förbjuda åsikter! Någon vis man har någon gång yttrat något om att han hatar vissa åsikter, men var villig att offra livet för rätten att ha dessa åsikter. Man kan inte förbjuda åsikter. Det löser inga problem. Vi får inte färre rasister för att rasistiska organisationer förbjuds. Det enda som händer är att äcklen hittar nya vägar och gör sig själva till martyrer. Jag tycker det är rimligt, som vi i viss mån redan har, att man förbjuder vissa former av propaganda och yttranden som sårar andra. Men för övrigt kräver en demokrati att även idioter får ha sina idiotiska åsikter. Dumheterna måste bekämpas på andra sätt!

Jag ser förresten att Israel har lagt fram ett förslag till hur konflikten Israel – Palestina ska lösas. Den israeliska lösningen går ut på att det dras en ny gräns mellan Israel och Palestina, ungefär där den apartheidmur som just nu byggs dras fram. Det innebär att Israel stjäler 7,3% av Palestina för att hysa den cirka halvmiljonen bosättare som stulit mark i Palestina. Dessutom placeras hela Jerusalem inom Israels gränser. Som kompensation ska Palestina få motsvarande 5,4% mark bestående av öken i Negevöknen. Om detta blir det slutliga lösningen innebär detta att världen helt plötsligt accepterar att gränser flyttas med vapenmakt (vilket man alltså av princip inte vill – se Sydossetien). Jag utgår ifrån att USA säger ifrån på skarpen till Israel att detta inte är acceptabelt. Fast jag tvivlar. Naturligtvis säger de palestinska ledarna (och det palestinska folket) Nej till dumheterna. Det finns bara en lösning, att de gränser som en gång fastställts internationellt blir de nya gränserna.

Slutligen ser jag att Bolivias president Evo Morales vann den folkomröstning som hölls i helgen med större marginal än förväntat. Fast några rika provinser som inte vill dela med sig fortsätter att sätta käppar i hjulen för den mer rättvisa fördelning av landets resurser som Evo Morales blivit vald för att genomföra.

Färdiga åsikter – helt gratis
Den kompletta samlingen av Svens tyckerier
Sveriges äldsta dagliga blogg?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s