Inte ett ord om Försäkringskassan

Internationella Valutafonden (IMF) varnade i början av veckan för de svenska bankernas spekulationer och stora utlåning i Baltikum. Det är främst Swedbank och SEB som gjort stora satsningar i de Baltiska länderna. Men eftersom ekonomin där tvärnitat ännu värre än i Sverige finns stora risker för enorma kreditförluster. IMF spår också att den svenska tillväxten kommer att fortsätta krympa de närmaste åren. Till det kan vi lägga att det i går framgick att antalet uppsägningar inom det svenska näringslivet har chockökat samtidigt som antalet lediga platser snabbt sjunker. Fredrik, Anders, Jan, Göran, Maud och alla de andra inom Högeralliansregeringen har en mindre trevlig framtid framför sig. För att inte tala om framtiden för svenska folket.

Det stora skrattet de senaste dagarna måste vara talet om att förbjuda popcorn på biograferna. Uppenbarligen en trend från Storbritannien där tydligen ett antal biografer bannlyst popcorn i salongerna! Och så talar dom om Sverige som ett förbudssamhälle. Biobesök utan popcorn är som att äta soppa med gaffel. Det är omöjligt!

Kärnkraftsreaktor 2 i Oskarshamn fick snabbstoppas i går på morgonen. Personalen började med underhållsarbete på utrustning som inte var förberedd för detta. Resultatet blev att vatten forsade in i ett av rummen i reaktorbyggnaden. Och man fick av säkerhetsskäl tvärstoppa reaktorn. Visst hyser vi stort förtroende för säkerheten på kärnkraftverken? Det sker aldrig misstag? Man kör med både dubbla hängslen och dubbla livremmar! Avveckla kärnkraften innan ett allvarligare misstag sker igen!

Nyhetsrapporteringen från konflikten i Sydossetien / Georgien har förvånat mig det sista dygnet. Vid flera tillfällen har det i rapporteringen nämnts det faktum att det var en Georgisk invasion av Sydossetien som inledde de våldsamma stridigheterna. Det har också mitt bland alla intervjuer med georgiska flyktingar nämnts att den georgiska beskjutningen av staden Tschinvali i Sydossetien i stort sett totalförstört staden och skapat en enorm flyktingström till Ryssland. Tänk, media rapporterar från konflikten att det finns två stridande parter och att båda sidor drabbats mycket hårt av maktgalna politiker. Och i det begreppet återfinner vi både Dmitri Medvedev och Vladimir Putin på ena sidan och Michail Saakasjvili på den andra.

Jag såg förresten att en BBC-rapport som visade hur ett ryskt stridsflygplan anföll BBC-reportern nu har starkt ifrågasatts. Flygplansmodellen används av både Ryssland och Georgien (det är den enda typen i det georgiska flygvapnet). Och den typ av beväpning som användes vid flyganfallet tyder på att planer var georgiskt! Ofta är det viktigast att vinna propagandakriget!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s