Sverige ska skämmas

FN:s flyktingorgan UNHCR kritiserar kraftigt Sverige för att man utvisar afghaner till Kabul även om dessa inte har den minsta anknytning till Kabul eller har några kontakter i staden. Enligt UNHCR är det mycket svårt att överleva i staden om man inte har ett kontaktnät. SR:s Ekot berättade bland annat om Wahid Rahimi som utvisades i våras från Sverige till Kabul, och som nu hålls vid liv med hjälp av privata gåvor från två anställda på den svenska ambassaden i Kabul. Samhället i Afghanistan bygger på att man har familjekontakter och släkt. Har man inte detta går det inte att försörja sig. På Migrationsverket (som uppenbarligen, som jag redan tidigare påpekat, infiltrerats av Sverigedemokrater) skyller man bara ifrån sig. Jag tycker det är en självklarhet att Sverige följer de råd och vädjanden som kommer från FN:s olika organ. Allt annat är skamligt!

För en gångs skull nås vi av positiva och glädjande nyheter från Italien. Ett land som numera i de flesta fall borde skämmas öronen av sig. Men, nu berättas att en domare i Italien uppmanat alla Internet-operatörer i landet att blockera tillgången till Pirate Bay. Det är skönt att det finns någon som brukar allvar när det gäller att stoppa skurkar. Pirate Bay bygger på att sprida stöldgods. Och det är en självklarhet att markera att häleri på nätet inte tolereras. Bra gjort Italien!

Och jag ska fortsätta att sprida beröm åt sådana som jag oftast kritiserar. I Stockholm har den styrande Högeralliansen beslutat att sätta stopp för fortsatta avknoppningar av skolor till personal som vill spekulera med kommunens ägodelar. I praktiken har dessa s.k. avknoppningar inneburit att stan skänkt bort medborgarnas tillgångar till spekulanter som vill tjäna pengar på detta. Bra gjort Lotta Edholm (fp). Det skulle skett tidigare, men bättre sent än aldrig!

SCB har i dag offentliggjort befolkningssiffrorna för Sveriges kommuner per den 30 juni. Och det visar sig att Åstorp fortsätter att växa. 14.342 innevånare har kommunen. Ett plus på 109 sedan årsskiftet. Ett födelseöverskott på 42 och flyttöverskott på 67. Det här gör att marginalen till Båstad kommun (+71) och som passerades förra kvartalet växer, och skillnaden upp till Bjuvs kommun (-178) krymper.

Sverige tog tydligen sin tredje OS-medalj i dag. Ara Abrahamian fick en bronspeng till slut. Fast han var tydligen lite upprörd efter att ha blivit bortdömd tidigare. Själv begriper jag ingenting av brottningsreglerna, men tydligen är i varje fall svenska kommentatorer mer eller mindre eniga med Ara. Jag tycker det var bra gjort som det var. Tidigare har det blivit två medaljer i cykling också. Tyvärr är det en sport jag inte har något förtroende alls för.

Jag har förresten blivit ägare till en Linuxdator på gamla da’r. Min gamla Dell Latitude CS laptop från nittonhundrafrösihjäl blir nu utbytt mot en liten söt Asus EEE PC 900. Nu får vi se hur det går?

Slutligen ser jag att Carolina Gynning är förbannad. TV4 har nämligen klantat sig och nominerat henne som bästa kvinnliga programledare till TV-priset Kristallen. Och det har även Kanal 5 gjort. Men, bara en kanal kan göra detta samtidigt, och eftersom Carolina Gynning senast jobbade på Kanal 5 är det deras nominering som gäller. Och nu har därför alla röster som hon fått via sina TV4-nominering blivit diskvalificerade. Och stackars Carolina är förbannad. Men, hon har väl inte så stor anledning att vara upprörd. Det kan väl inte vara så många som röstat på henne ändå. Carolina Gynning som Årets bästa kvinnliga programledare? Hahahahaha!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s