Obligatorisk A-kassa – ett bevis på misslyckandet

Tankarna på att införa en obligatorisk A-kassa har tydligen kommit upp på dagordningen igen. I Helsingborgs Dagblad har folkpartiets Kenneth Backström skrivit ett långt inlägg där han argumenterar för detta. Främst verkar det vara en omtanke om kommunerna som riskerar höjda kostnader för Försörjningsstöd när nu arbetslösheten är på väg upp igen. Men, i det långa debattinlägget lyckas Kenneth inte en enda gång nämna varför kommunernas kostnader kan befaras öka kraftigt när arbetslösheten går upp. Nämligen att Högeralliansens medvetna politik att få folk att lämna A-kassorna kommer att göra att många står utan försörjning när arbetslösheten ökar. Genom att chockhöja avgifterna samtidigt som ersättningen sänkts har andelen anslutna på kort tid minskat från ca 90% till ca 75%. Visst är Anders Borg effektiv? Och det får nu kommunerna betala!

Ytterligare ett antal dopade har åkt fast under OS. En Nordkoreansk pistolskytt har stängts av. En Taiwanesisk baseballspelare har också lämnat positiva prov. Och en vietnamesisk gymnast hade tydligen tagit olämpliga piller mot mensbesvär som också gav utslag.

Kors i taket. Högeralliansen (med Anders Borg i spetsen) har för avsikt att ändra ett lagförslag efter kritik. Nu finns det en förklaring till att det i just detta fallet tas hänsyn till kritiken och förslaget ändras. Det handlar nämligen om ett förslag som skulle göra det svårare för stora företag att smita undan skatten genom interna ränteavdrag. Kritiken från företagen har varit massiv, alltså ska nu förslaget ändras. Det går att få till stånd en ändring av Högeralliansens förslag, bara kritiken kommer från rätt håll!

Småföretagarna med Småföretagarnas Intresseorganisation Företagarförbundet i spetsen är mycket kritiska till Skatteverkets rapport om skattefifflet bland småföretagare (se Sven Tycker den 7 augusti). Dom tycker det är taskigt att utmåla småföretagare som fuskare. Dom är inte alls fuskare. Dom är seriösa företagare. Och Anders Borg håller naturligtvis med om kritiken mot Skatteverket. Fuskar, det gör bara vanliga knegare, för att inte tala mammor och pappor. DOM är riktiga bedragare och fifflare. Småföretagare däremot, dom är alltid seriösa och ärliga. Och, tänk, jag håller med. Småföretagare, knegare, mammor, pappor, nästan alla dessa är ärliga och seriösa. Se’n finns det fifflare bland alla grupper. Och jag är mycket förvånad över att man från Företagarförbundet inte kräver hårdare tag mot de fifflare som finns som genom sitt lurendrejeri snedvrider konkurrensen och gör det svårt för alla ärliga företagare.

Slutligen noterar jag att Volkswagen dragit tillbaka årets mest korkade TV-reklamkampanj. Ja, Parlinos återkommande reklambudskap är ju ännu värre, men dom räknas inte, dom tävlar i en annan division. Jag menar nu den, där nya VW Passat ska visa att den är testad på alla underlag, och så kör man och massakrerar en mängd frukt och tårtor osv. Protesterna mot det smaklösa i reklamen har varit våldsamma. Och nu drar alltså VW in reklamen. Ibland undrar man vilka tankar som går runt uppe i skallen på reklammakare?

Besök gärna den kompletta samlingen av blogginlägg. Mer än elva års samlade tyckerier på vad som kanske är Sveriges äldsta dagliga blogg.

Sven Tycker – Färdiga åsikter helt gratis

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s