Utflykt till Hallands Väderö

Benpaus på ön

Större delen av lördagen har ägnats åt ett besök på Hallands Väderö tillsammans med ett trevligt gäng från Åstorps Fotoklubb. Avresa klockan åtta på morgonen och hemkomst strax före sex på kvällen. Tyvärr började utfärden dåligt. Börsen behövde påfyllning med kontanter så jag gjorde ett försök att få ut 400 kronor på Swedbanks Minutenautomat. Resultatet blev ett meddelande med texten: ”Kortet kan ej matas ut. Kontakta närmaste sparbank”. Lyckligtvis spottades kortet ut ändå. Men ett besök på SEB:s Bankomat istället visade på kontoutdraget att det dragits 400 kronor två gånger samma dag. Jag får väl kolla upp efter helgen om det rättats, annars blir det ett samtal till Swedbank!.

Guldbagge på stigen

Så mycket fotograferat på ön blev det kanske inte. Men jag har nu släpat runt 2 kameror, totalt 9 olika objektiv samt diverse andra tillbehör – förutom en digitalkamera. Kevin som bara hade en kamera och tre objektiv att släpa på fick även bära matsäcken! Hallands Väderö är en trevlig bekantskap, och ett besök rekommenderas. Jag minns att jag varit där för måååånga år sedan. Jag tror det måste ha varit under skoltiden. Och då åkte man ut med en liten puttrande fiskebåt. Båten ut i dag var lite större. Det sades att den kunde ta 150 passagerare, och det gjorde den nog också. I mer eller mindre samlad trupp har vi sedan travat runt ön med besök på Fyren, Museum, Engelska kyrkogården osv. Stigarna är inte handikappvänliga, och på vissa ställen är det lite bökigt att ta sig fram. Allra helst om man har två kameror om halsen, ryggsäck och ytterligare någon väska över axeln. Men runt kom vi, och nästan två filmer har fyllts med mer eller mindre lyckade motiv. Dom där mer professionella fotoamatörerna i klubben tyckte att det var lite dåligt med lämpliga fotomotiv. Men trots detta tror jag alla såg utflykten som lyckad. Det är i varje fall trötta ben hos alla, så pausen som dokumenterats ovan var välbehövlig. Och vi hade i alla fall tur med vädret. Tyvärr uppskattade öns getingar också vädret… Och några sälar kunde inte ses till. Det vi vid en första anblick gissade var sälar ute på småkobbarna visade sig vid titt i ordentliga teleobjektiv vara fåglar eller bara stenar. Intressantast var kanske denna guldbagge samt att sniglarna var brandgula!

Som ett led i att trappa upp kriget mot terrorister och talibaner i Afghanistan har USA planer på att slå ihop USA:s egna styrkor i landet med de styrkor som ingår i de Nato-ledda Isaf-trupperna (däribland de svenska trupperna i landet). Flera länder som har trupper i Afghanistan har begränsningar i vad trupperna ska användas till. De svenska styrkorna ska bevara freden (den som finns) och syssla med humanitär hjälp. USA vill nu att alla styrkor ska sättas under samma befäl (dvs amerikanskt) och mera aktivt användas för att kraftigt trappa upp krigföringen mot talibaner och al-Qaida-grupper. Jag tar det för självklart att om det blir på detta viset så tas de svenska trupperna hem – omedelbums!

I USA har lärarna i ett skoldistrikt i Texas fått tillåtelse att bära skarpladdade vapen på jobbet! Om problemen med våld i skolan är så akuta att lärarna anses behöva vara beväpnade så är det dags för andra åtgärder. Skicka dit Major Jan ”skoltalibanen” Björklund, så ska ni se att han får ordning på de amerikanska flumskolorna! Men ärligt talat, amerikaner är knäppa uppe i roten! I varje fall en hel del, det är helt uppenbart.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s