Fiaskot med hushållsnära tjänster

Regeringen räknade med att kostnaden för Höginkomstnära tjänster (det s.k. pigavdraget) skulle bli 700 miljoner kronor. Skatteverket är nu preliminärt klara med deklarationerna och kan berätta hur mycket det kommer att kosta. Verkligheten har alltså nu kommit ikapp fantasisummorna. Totalt har det under andra halvåret 2007 utförts hushållsnära tjänster för totalt 263 miljoner kronor. Det innebär att avdraget (dvs kostnaden för staten) blir hälften, 131,5 miljoner kronor. Det är knappt 19% av det beräknade utnyttjandet. Det är främst storstadsbor som utnyttjat möjligheten. Och den genomsnittliga inkomsten ligger långt över snittinkomsterna. Kan man misstänka att städfirmor är nästa krisbransch? Hur som helst är det inget annat än FIASKO!

Men det har ju gått bättre för en annan av Högeralliansens uppblåsta reformer, Vårdnadsbidraget. Eller kanske inte? Av rapporterna från de kommuner som infört bidraget kan man se att antalet ansökningar kan räknas på ena handens fingrar.

Apropå de notiser jag haft om fifflandet bland småföretagare så ser jag i DN att fem Ica-handlare i Örnsköldsvik nu åtalas för skattebrott. Genom att få ersättningar man fick (totalt 2,2 miljoner) för olika varumärkeskampanjer utbetalda till en fingerad Ica-klubb istället för direkt till företaget undvek man beskattning av pengarna. Sedan tog man ut pengarna ur klubbkassan utan att deklarera dessa. Men, ska man tro företagarorganisationerna så är det bara krångliga regler som är skulden till misstaget.

En av de mest effektiva värvningsorganen för att locka medlemmar till diverse rasistiska / nynazistiska / fascistiska grupper i landet är AFA, Antifascistisk aktion. Dessa intelligensbefriade barnrumporna använder olika lagvidriga och korkade metoder för att, som dom hävdar, bekämpa fascismen i landet. I verkligheten visar man att man inte har mer mellan öronen än just de grupper man säger sig bekämpa. Och genom att använda de metoder man gör skapar man bara sympati för extremhögern. I Uppsala har AFA blivit aktuella just nu efter att på affischer och på hemsidan utlova en belöning på 500 kronor till den som misshandlar en utpekad Nasse. Jag tycker det är dags för AFA att växa upp och använda seriösa metoder för att bekämpa fascisterna. Genom att slåss rent fysiskt har man inte bevisat ett dugg. Att med ord argumentera mot de blåsta individerna ute på högerkanten är en metod som är mycket effektivare. På den punkten har dom nämligen inget att komma med, där är dom helt utan seriösa argument.

Gamla citat är alltid roliga att läsa. – ”På Kuba läser säkerhetstjänsten alla e-postmeddelanden som kommer in eller går ut ur landet. Det låter absurt…… Nu är Kuba som bekant en kommunistdiktatur och Kubas skäl för att läsa folks privata e-postkorrespondens är knappast gångbara i en demokrati som Sverige.” Sagt av Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag för tio år sedan. Nyligen viftade han friskt med partipiskan för att få igenom FRA-lagen i Riksdagen. Fast jag ser att man vill byta namn på lagen, det ska heta antiterroristlag istället…

Allt färre visar respekt för hastighetsgränsen på 30 km i timmen. Vid en nyligen gjord undersökning körde 55% för fort. Värst var mopeder och motorcyklar. 3% körde över 50 km/tim! Kontrollen gjordes utanför skolor. Samtidigt ser jag att en undersökning gjord bland rektorer på lågstadieskolor visar att dessa upplever att det blir en allt farligare trafikmiljö utanför skolorna. Främst i samband med att skolan börjar och slutar. Den värsta riskfaktorn är föräldrar som skjutsar sina barn till skolan i bil! Tänk om de små telningarna blir trötta i benen?

Och sedan kan jag inte låta bli att berätta att jag såg att det genomfördes en gemensam militärövning i Georgien de båda sista veckorna i juli. I denna övning deltog trupper från Georgien och USA samt från Ukraina, Armenien och Azerbadjan. De georgiska trupperna verkar ha kört direkt från övningen och in i Sydossetien!.

För övrigt finns det tydliga tecken på att Sydossetier genomfört vad som måste kallas etnisk rensning mot georgier som hämnd efter stridigheterna. Det står klart att georgiska byar i Sydossetien metodiskt förstörts för att georgierna inte ska återkomma.

Fria tyckerierMer än elva års samlade tankar

Sven Tycker

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s