Högerfiaskon

I går berättade jag om fiaskot med reformen med Höginkomstnära tjänster. Utnyttjandet av subventionerna har blivit mindre än en femtedel av vad som beräknades. Uppenbart var att rikemansfolket inte hade så stort intresse av att få sina hem städade som förespråkarna trodde. I panik håller man därför på att arbeta fram ett nytt förslag på att utöka möjligheterna. Nu ska ”di rige” kunna få städat även av privatpersoner och inte bara av företag och få detta subventionerat av resten av svenska folket. I korthet ska man inte behöva betala arbetsgivaravgifter utan pensionspengarna till städhjälpen ska betalas in av resten av svenska folket. Det budgeterade beloppet för 2009 har minskats från 1,3 miljarder till 800 miljoner.

Satsa miljarden på att ge kommunerna bättre möjlighet att ge hjälp till de som VERKLIGEN behöver hjälp i hemmet. Som gamla och handikappade istället för direktörer, grevar och baroner!

 

Havtornsbuske på Söderåsen

Vi har fått fortsatt växlande väder. Det har under dagen kommit ett stort antal ordentliga regnskurar. Men jag har haft turen att slippa det mesta genom att vara inne när det regnar och ute när solen skiner. Under eftermiddagens promenad med Kimmy (då vi bland annat inspekterade havtornen som jag plåtade för ett par veckor sedan) fick vi dock skula under några träd för en regnskur och stanna till hos mina föräldrar under nästa regnskur.

En annan reform som tydligen inte blivit någon större succé i större delen av landet är möjligheten att ombilda hyresrätter till bostadsrätter. Än så länge har det bara skett i 11 av de 142 kommuner som ursprungligen visade intresse när Högeralliansen avskaffade den s.k. stopplagen som tidigare satte stopp för ombildningsförsök av allmännyttans fastigheter. Fast i Stockholm har intresset varit stort. I dag finns det knappt kvar några hyresrätter i centrala Stockholm. 7 av de 11 kommuner där ombildningar skett ligger i Stockholms län. Om man till detta lägger det faktum att byggandet av nya hyreslägenheter i stort sett upphört kan vi se hur vi om några år på många håll kommer att ha en mycket svår situation för de som söker hyreslägenhet.

Dödandet i Afghanistan sätter hela tiden nya rekord. I går dog 10 franska soldater och mer än 20 skadades i strider med talibanerna. USA / NATO har hamnat i en allt mer trängd situation i Afghanistan. De bryska metoder som använts av USA och dess allierade har värvat många nya medlemmar till talibanerna.

Och slutligen ser jag att vi fått ett nytt dopningsavslöjande från OS. Sjukamparen Ludmila Blonska från Ukraina har återigen åkt fast för att ha knaprat anabola steroider och har blivit fråntagen sin silvermedalj. Vilket är andra gången hon åkt fast. Hon har redan tidigare varit avstängd i två år, men har av oförklarlig anledning tillåtits att återkomma till tävlandet. Jag kan inte förstå varför man inte blir avstängd för livstid?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s