Jan Björklund (fp) ljuger som en häst travar!

Sveriges Radio har granskat Majorn (och skolministern) Jan Björklunds baktalande av den svenska skolan. Där han under 10 års tid har påstått att den svenska skolan är sämst i världen och bara blir sämre. När man jämför Jan Björklunds lögner med den statistik som finns visar det sig att Jan Björklund är en enda stor lögnare. Och när han av journalisterna ställs inför de riktiga siffrorna förvandlas den självsäkra ministern till en hummande, stammande och bortförklarande tönt. När Jan Björklund hävdar att den svenska skolan har mest problem med disciplin, mobbing och kränkande ord i hela världen, så visar undersökningen att de svenska eleverna är de som upplever mobbing, disciplin och kränkande ord som minsta problemet i världen. När Jan Björklund hävdar att vi är sämst på matte och läsförståelse visar statistiken att vi är bättre än snittet och lika bra som andra industrialiserade OECD-länder. Jan Björklund är en lögnare som genom att upprepa lögnen om och om igen i tio års tid har fått tillräckligt många att tro på lögnen. Allt enligt devisen att droppen urholkar stenen. Gå till http://www.sr.se/P1 och klicka sedan på Kris i skolan, och läs sanningen som Jan Björklund inte vill höra. Och min egen lokala riksdagsledamot, f.d. läraren, Margareta Pålsson (m) håller med, för hon måste ju bjuda över i kampen om rösterna. Men Meta som ju i varje fall har personlig erfarenhet av skolan borde begripa bättre. En f.d. militär som Jan Björklund kan vi inte förvänta något annat från. Dom ska skämmas båda två.

I hela EU ökar turismen – utom i Danmark! Kan den danska främlingsfientligheten, krångliga visumregler och vansinniga system med betalkort ha något samband med detta?

Och golfklubbarna har ökande problem. Svenska Golfförbundet kommer att tvingas säga upp personal. Bevisen för att Anders Borgs ekonomiska politi har misslyckats blir allt fler.

Dagens biobesök blev Arn – Riket vid vägens slut. Del två i filmatiseringen av Jan Guillous epos om Arn och om hur Sveriges enades till en stat. Jag tyckte del två var ungefär lika bra som den första delen. En sak hade jag dock lite svårt för, nämligen textningen av den norska som talades. Det kändes mest löjligt. Däremot är jag tacksam för att arabiskan textades när Arn talade med sina vänner i Mellanöstern. Ibland kan filmen kännas lite pampig, men det är inte så mycket att det stör. Jag tycker att båda Arn-filmerna är mycket väl värda att se. Jag ger filmen fyra svärd.

Vädret i dag har varit precis motsatsen till i går. Då regnade det exakt hela dagen. Ibland öste det ner, ibland duggade det och däremellan ett stilla strilande. I dag har solen strålat under större delen av dagen.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s