Lögnaren Jan Björklund och migrän

Hela dagen har präglats av ett lättare migränanfall. Huvudvärken har inte varit så framträdande och det som fanns har dövats med piller. Men inget har smakat gott, och humöret har inte varit det bästa. Men jag hade turen att i morse höra reprisen på programmet på SR P1 om Major Jan ”skoltalibanen” Björklunds lögner om skolan. Och jag skrattade faktiskt lite lätt för mig själv när jag hörde hr Björklund humma och harkla sig när han inte kunde svara på varför han i tio år ljugit med statistiken.

Förhållandet i Afghanistan mellan Nato-styrkorna (läs USA) och landets president Hamid Karzai är just nu på fryspunkten. Anledningen är de olika uppgifterna om antalet döda, och vilka som dödades, i samband med amerikanska flygbombningar för några dagar sedan. Enligt USA dödades ett 20-tal talibansoldater. President Karzai har skickat en representant för att utreda vad som verkligen hände, och han uppger nu att även ett 90-tal civila dödades, främst kvinnor och barn. Presidenten har visat en allt större irritation över de, som han menar, allt för bryska metoder som de amerikanska styrkerna använder. I ett krig som går allt sämre för USA och de USA-styrda allierade trupperna. Bland annat svenska trupper, som jag tycker det är självklart att dom kallas hem NU.

I Skåne är den styrande Högermajoriteten på väg att helt privatisera ambulansverksamheten. Skälet är att spara pengar. Inte för att det blir bättre kvalitet med privat verksamhet, inte för att man tror att det blir billigare när ett privat företag dessutom ska budgetera för en vinst. Nä, skälet är att ett privat företag har ett avtal med Facket som är billigare. Antalet timmar som kan jobbas i sträck är fler osv. Region Skånes besparing ska alltså betalas av de anställda inom ambulansverksamheten. Smart tänkt!

Och så ska jag ta en äkta positiv nyhet. Ingen ironi, bara en glad nyhet. Tidningen Helsingborgs Dagblad har intervjuat cirka 2000 niondeklassare i Helsingborg, Ängelholm och Landskrona. Drygt 80% är positiva om framtiden. En stor majoritet av ungdomarna tycker att det är viktigt att ha familj, få ett roligt jobb och ha vänner (mellan 46-69% fördelat på pojkar och flickor). Däremot tycker inte så många att det är viktigt att få makt, bli känd eller se bra ut (mellan 3-9% bara). Svenska ungdomar är intelligenta och smarta och vi kan se fram emot en ljus framtid. Ni är till och med mer intelligenta än jag trodde. Man ska inte tro på alla som snackar skit om er!

Slutligen noterar jag att det ryska parlamentet röstat för att Abchazien och Sydossetien bör få bli självständiga stater. Något dom i praktiken har varit i cirka 15 år redan. Det ska bli spännande att se om det så småningom kan bli lika många (dvs 23 stater) som erkänner dom som i dag har erkänt Kosovo. Det är alltså bara 23 stater som erkänt Kosovo. De flesta stater verkar ganska intelligenta och inser problemen. Jag hörde Tysklands Angela Merkel hävda att det var ett brott mot människorätten (att erkänna Sydossetien och Abchazien, inte erkännandet av Kosovo).

Besök gärna den kompletta samlingen av blogginlägg. Mer än elva års samlade tyckerier på vad som kanske är Sveriges äldsta dagliga blogg.

Sven Tycker – Färdiga åsikter helt gratis

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s