Alkoholistimport

Antalet alkoholister ökar kraftigt i Sverige, och det är främst bland kvinnor det går allt mer illa. På bara några år har antalet kvinnliga alkoholister ökat med 50%, medan antalet manliga alkoholister ökat med 25%. Grunden till detta är naturligtvis den allt mer liberala inställningen till dryckeskulturen som i varje fall delvis överförts från EU. Något som resulterat i mer öppettider på systembolaget, kraftigt ökad privatimport och ökade öppettider på krogarna, spritannonser i tidningarna – och alltså en kraftig ökning av alkoholskadorna. Tack EU!

Broby hembygdspark

Större delen av dagen har ägnats åt en utflykt med Åstorps Hembygdsförening. En nästan fylld buss styrde främst kurs på Broby för ett besök under några timmar på Broby Hembygdspark, med morgonfika på en rastplats i Hässleholm på vägen. Hemresan bjöd på lunch tillsammans med en massa deltagare i en karavan motorcyklister och amerikanare i något jag tolkade gick under namnet Snapphanerallyt. Och slutligen eftermiddagsfika på Spången. Tack för en trevlig dag, som dessutom bjöd på strålande väder.

Den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Rossana Dinamarca har KU-anmält Major Jan ”skoltalibanen” Björklund för hans lögner om dagens skola. Han har ju visat att den gamla pluggskolan han gick i i varje fall inte lärde ut hur man läser statistik eller håller sig till sanningen. Nå, nu var det väl inte direkt lögnerna som Rossana KU-anmält, utan det faktum att Majorn gett Skolverket i uppdrag att plocka fram ny statistik, eftersom den han hänvisar till inte finns. Rossana menar att det är ministerstyre. Jag tycker att det hade varit bättre att sätta Majorn i skolbänken. Dels för att lära sig statistik, men också för att lära sig förstå att skolan är mycket bättre än (hans) rykte.

En socialdemokratisk arbetsgrupp vill på sikt att föräldraledigheten ska delas lika mellan föräldrarna. Men jag håller inte med. Det finns så många individuella situationer i familjer att man kan inte hårddra reglerna på det viset. Mitt förslag är att föräldraledigheten utökas ytterligare på det viset att de dagar som i dag betalas ut med Lägstanivå förändras till att vara med samma belopp som resten. Vilket ger totalt 16 månader. De ytterligare 3 månaderna reserveras precis som 2 redan i dag till den andra föräldern. Dvs ungefär som den socialdemokratiska arbetsgruppen föreslår som ett steg på vägen. Dvs att en tredjedel är pappans, en tredjedel är mammans och den sista tredjedelen gör man som man vill med. Det viktiga är att de 2/3 som en förälder då kan på kommer upp i ungefär ett år. Det finns nämligen familjeförhållanden som gör att det är olämpligt att en förälder är hemma just när barnet är litet, och då måste det ändå finnas möjlighet till föräldraledighet tills barnet är ungefär ett år. Sådana förhållanden kan t.ex. vara att ena föräldern är arbetslös, sjukskrivningar och så vidare.

Slutligen noterar jag att Sven Tycker versionen på Blogger nu passerat 4.000 besökare. Antalet besök har plötsligt på senare tid ökat här. Annars är nog Sven Tycker versionen här hos Aftonbladet den som har flest besök. Medan den jag anser vara Sven Tycker orginalsida även är huvudsidan. Det är också här man garanterat kan få läsa allt.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s