Fortsatt gödning av kapitalet

Under helgen har det både här och där i världen hållits möten för att komma fram till hur man skall göra för att rädda bank- och finansvärlden från total kollaps. Pengakåta finansnissars spekulation har skapat en situation som blir dyr för skattebetalarna runt om i världen där regeringar och riksbanker tvingas gå in och göra den ena räddningsaktionen efter den andra. Allt medan de stora höga gubbarna (och några fruntimmer) fortsätter att håva in mångmiljonbelopp i fantasilöner och bonusar. Bonusar som ofta är så konstruerade att dom utfaller oberoende av hur det går för företaget.

Det börjar bli höst på Söderåsen

Söndagsförmiddagen ägnades i sedvanlig ordning åt Friluftsfrämjandets Höstlunk uppe på Söderåsen. I går hade vi vissa undringar om det verkligen skulle gå att ta helgens promenad eftersom Kimmy inte var riktigt kurant. På morgonen kräkte han i diskhon och under flera perioder under dagen var han mycket trött och ville helst sova. Och dessutom åt han i stort sett ingenting. Det är lite oroligt att inte veta vad som felas eftersom han inte kan berätta detta. Hans autism gör att han inte har något talspråk. Till all lycka brukar han inte vara sjuk länge, utan verkar ha en hästhälsa i övrigt. Och i dag var han sig lik, stängde dörrar, bankade i väggar och åt friskt. Det kunde alltså bli en söndagspromenad i skogen på Söderåsen. Och DET är något han gillar skarpt. Förra söndagen när det var ett riktigt pissevär och regnade hela tiden satsade vi hårt på att ha stor chans till att vinna i varje fall utlottade priser. Och detta var en riktig filosofi. Både Ingela och Kimmy vann priser. Den här gången lär det inte vara lika god chans. Det verkade vara ganska mycket folk ute i skogen. Av vad jag förstod hade jag själv 9 rätt på de 10 frågorna medan Kevin och Ingela hamnade på 8 rätt. Även Angeli och Kimmy hade 9 rätt på barnfrågorna. Mitt stora idrottsintresse gjorde att jag föll på frågan om hur många poäng Rögle hade hunnit skrapa ihop i hockeyn. För övrigt kunde man se att hösten börjar göra sitt intåg. En del träd har börjat bli lite mer färgglada. Men den lilla röda busken i på lekplatsen här hemma hade man inte behövt gå så långt för att hitta.

Röd buske på lekplatsen

Jag hörde delar av lördagsintervjun med Maud Olofsson i går på radion. Finns det någon av dagens politiker som kan babbla på lika bra utan att egentligen svara på frågan?

Österrikes ökända extremhögerpolitiker Jörg Haider hade för brådis med sin Volkswagen Phaeton (enligt polisen körde han i drygt 140 km/tim på en sträcka som var begränsad till 70 km/tim) och tappade kontrollen över den vid en omkörning och körde i hög hastighet in i en bropelare. Det är alltid tragiskt när en människa dör i trafiken, och jag önskar inte detta ens för en politiker som hyllat nazismen och mycket hårt drivit en direkt invandrarfientlig politik.

En annan politiker som jag har mycket lågt förtroende för är republikanernas vicepresidentkandidat Sarah Palin. Alaskas justitieutskott har nu i en 263 sidor lång rapport deklarera att hon bröt mot de etiska reglerna för offentliganställda när hon utnyttjade sin ställning för att få sin tidigare svåger Mike Wooten avskedad sedan han fallit i onåd i familjen. Hon sparkade också polischefen i Alaska sedan han vägrat avskeda Mike Wooten som varit gift med Sarah Palins syster.

Och till slut kan jag väl inte låta bli att kommentera Försäkringskassan igen. Jag såg att de direktiv från ovan till personalen där nere som har gått ut på att en mängd kontroller inte ska göras för att man ska ha en chans att hinna med arbetet nu har förlängts. Man ska alltså fortsätta att hålla kontrollerna på ett minimum för att inte balanserna ska bli outhärdliga. Det är, om inte fritt fram, så i varje fall mycket lättare att lura Försäkringskassan sedan en tid. Och så kommer det att fortsätta.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s