TCO är trött på den nya sjukpenningen

TCO verkar redan ha tröttnat på de nya reglerna för sjukpenning. Man anser att reglerna är orättvisa och därför måste dom ändras. Reglerna är inte bara orättvisa, dom är i många fall korkade också. Att dom upplevs som orättvisa och inkonsekventa beror främst på att Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) inte riktigt vet vilka beslut hon själv fattat. När hon nu ställs inför de verkliga fallen står hon inte längre fast vid de regler hon själv utformat.

Reklamstatistik är väl ett spännande ämne! Eller? I september ökade reklamen i TV med 24% jämfört med för ett år sedan. Utomhusreklam ökade 15%, veckopress ökade också 15% och Internet ökade 7%. Däremot gick det sämre för dagspress. Landsortspress minskade 5%, Kvällspressen minskade 8% och storstadspressen minskade 15%. Radioreklamen minskade 7%. Håll med om att detta är siffror som engagerar, och får dig att fundera!

Har ni också undrat var alla miljarderna som nu strös över bank- och finansvärlden kommer från? Budgettak är en helig princip. Det saknas pengar för investeringar i infrastruktur. Men helt plötsligt trollar man fram hundratals miljarder från ingenstans. Mig icke begripa ett dugg!

Och jag blir verkligen orolig när jag hör Förskingringsminister Mats Odell uttala i TV att nu är faran över. Det ÄR något skumt på gång!

Efter två dagars uppgång rasade tydligen börserna i dag igen. Glufs-glufs vill ha mer!

Jörg Haider körde inte bara för fort (drygt 140 på en 70-väg enligt polisen) han var tydligen även full när han körde ihjäl sig med sin tjänstebil nyligen.

Timbro (näringslivets ledande lobbyingföretag) har släppt en rapport om det svenska stödet till kulturen (författade av Carl Rudbeck). I korthet går rapporten ut på att allt offentligt stöd till kulturen kan avskaffas eftersom denna finns så lätt tillgänglig på Internet och i TV. Det får mig till att tänka vad jag hörde på radion i morse. I helgen var det tydligen en TV-gala i Tyskland där man delade ut diverse priser till bästa detta och bästa det där osv. Mot slutet skulle den 88-årige kulturkritikern Marcel Reich-Ranicki få ett pris. Varvid han stövlade upp på scen och deklarerade att han inte ville ha priset. Han hade sett vad som premierades tidigare under kvällen och ville absolut inte förknippas med den skiten! Jag tycker att Marcel Reich-Ranicki har förtjänat nå’t annat pris istället.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s