Vägverket – bilismens lobbyorgansiation nummer ett

Vägverkets Generaldirektör Ingemar Skogö påstod i TV-programmet Uppdrag Granskning att motorvägsprojektet Förbifart Stockholm inte skulle innebära några ökade koldioxidutsläpp. Och han hänvisade till tysk expertis. – ”Det har jag aldrig sagt” säger den aktuella professorn! Tidigare har det framkommit att beräkningarna som säger att bygget är ekonomiskt lönsamt bygger på att bensinpriset inte kommer att stiga, utan ligger kvar på den nivå som gällde när utredningen gjordes. Ju mer priset stiger sedan dess, desto sämre affär blir hela motorvägsbygget. Till detta kan vi lägga det faktum att det ännu inte byggts någon motorväg som inte inneburit att trafiken ökat kraftigt. Och den ökar mycket mer än den gjort om man inte byggt motorvägen. Satsa miljarderna på att förbättra kollektivtrafiken så att många av de bilar som är tänkt köra på motorvägen inte behöver köra alls.

Blondinbella knäpper upp

Det står nu klart att Blondinbellas väl omskrivna uppehåll i bloggandet inte var något annat än ett (lyckat sådant) reklamjippo. För att öka intresset för hennes nya lite mer mogna blogg som snart öppnar upp (se bilden bildligt). Från att vända sig till 17-åriga töser, ska hon nu vända sig till 18-åriga dito. Säga vad man vill om den unga damen. Men hon är skicklig på att manipulera media och sina läsare. Till och med jag trillade i fällan och gav henne publicitet. Och i dag trillade jag dit igen?

Valutagurun Alan Greenspan som ju var chef för den amerikanska centralbanken i många år har vittnat inför kongressen i USA om hur det kunde gå som det gick när de pengakåta slipsnissarnas bubbla brast. Och det verkar som om han tar på sig visst ansvar för att han inte insåg vartåt det skulle barka. Han insåg inte att han (och andra) släppt en djävul lös bland dollarsedlarna. Och han passade visst även på att ge en känga till Nobelpriset i ekonomi, där de som delat ut priset varit duktiga på att dela ut detta till snubbar som hyllat de pengakåta slipsnissarnas förbund.

De ovan nämnda pengakåta slipsnissarnas krasch har satt sina spår. Det ryktas om att försäljningen av gåslever har sjunkit radikalt. I dag köper man vanlig leverpastej och rör ut med creme fraiche!

Riksbanken sänkte räntan med ytterligare en halv procent. Jag tyckte jag hörde Ingves motivera detta med konjunkturens magplask. Men inflationen då? Det är ju det enda dom ska ta hänsyn till! Va bra, att man äntligen blivit lite mer flexibel.

Och börsen störtdök i dag igen. Halva börsvärdet har försvunnit ut i den uppblåste bubblans universum på 12 månader.

Och i Nederländerna har ett par städer, Roosendaal och Bergen-op-Doom tröttnat på haschdimmorna. Dom har låtit stänga sina coffeshops! Bra tänkt!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s