Med EU in i den lyckliga framtiden

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?

Jag noterar att man från EU nu börjar komma fram till hur man ska klara av irländarnas Nej till EU:s nya grundlag. Dom svarade ju fel på frågan om lagen i folkomröstningen. Tyvärr är uppenbarligen frågan ganska svår. De flesta som blivit tillfrågade har ju tyvärr gått bet på uppgiften i första försöket. Det har i allmänhet behövts ett andra försök för att kunna svara rätt. Nu har Margot Wallström kommit på var haken ligger. Irländarna vet helt enkelt alldeles för lite om EU. Det ska därför anslås ett antal miljoner för att utbilda irländarna om hur bra EU är. Egentligen borde den utbildningen ske i många fler EU-länder. Både här och där har man inte fattat hur bra EU är och fortsätter att vara kritiska. Det är skönt när det finns EU-pampar som tar initiativ till att råda bot på grundproblemen.

Man har förresten även kommit på ett skäl till att ogiltigförklara hela folkomröstningen (så är problemet löst). Det uppges att Nej-kampanjen fått olagliga bistånd. En bidragsgivare (med koppling till CIA påpekas det – vad nu CIA skulle ha för intresse i frågan) har nämligen lämnat större bidrag än vad som är tillåtet. Det är tur att EU:s kommande kampanj för bättre EU-kunskaper inte är ett inlägg i debatten för Ja eller Nej, utan en helt neutral upplysningskampanj. I annat fall hade de från Bryssel anslagna pengarna bara räckt till några flygblad.

Skanneloppetuppladdning 2008: Bara en vecka kvar till Skanneloppet. Och jag har en känsla av att det i varje fall inte kommer att bli någon rekordtid. Om man nu inte kan kalla det rekord om det tar längre tid än någonsin tidigare? Det är ju trots allt också en form av rekord. Hur som helst fick jag tid redan i går på kvällen för en runda. Kanske, kanske, kan det finnas en chans till rundor måndag och onsdag under kommande vecka. Loppet är på lördag påminde Kent om i veckan. Det var (kanske) tur, eftersom det brukar vara söndagar. Det hade känts lite taskigt att dyka upp till start söndag förmiddag om loppet gick på lördagen! Men åter till ämnet, gårdagens runda. Tiden 31.55 kan ni gärna glömma. Den förklaras nog bäst av att jag hade ett litet samtal uppe i mörkret i skogen med ett vilset danskt par som letade efter någonstans att sova för natten.

Jag noterar att Vickan blev impopulär i Indien nyligen. När hon skulle ta flyget hamnade hon vid fel gate på flygplatsen. Och medan hon fraktades till rätt gate fick övriga passagerare snällt vänta och bli försenade. Och det var tydligen inte populärt eftersom hon möttes av Bu-rop när hon äntligen kom rätt. Undrar om flygbolaget väntat på mig om jag hamnat vid fel gate? Det påpekades förresten i artikeln att stackars Vickan själv fått bära sitt bagage! Stackars tös! Är det inte dags för att fundera på att införa demokrati i Sverige och låta den franska familjen Bernadotte leva ett mer normalt liv?

Tidningen Helsingborgs Dagblad har i dag en ganska tänkvärd ledare som handlar om att politiker också är människor, och att vi borde inrikta oss mer på att granska deras politiska gärning och inte en massa annat ovidkommande faktorer. Och tar som exempel Kristina Axén Olin och hennes problem med alkohol eller vilka inkomster politiker har osv. Precis under ledaren finns en liten kort text som gör sig rolig över Göran Perssons kroppshydda! Synd att inte HELA ledarredaktionen fick läsa huvudledaren i förväg?

Som jag misstänkte i går, så har det regnat i stort sett hela dagen i dag. Trots detta blev det en skogspromenad för att delta i Friluftsfrämjandets Höstlunk. Vi får väl satsa på att inte så många ger sig ut i regnet, vilket i sin tur innebär att det blir större chans till ett utlottat pris till någon i familjen. Fast vi har kanske fått vår vinstranson nu eftersom både Kevin och Angeli vann förra söndagen. Hur som helst regnade det mindre i dag än för några veckor sedan då det regnade så intensivt. Man blev inte lika dyngsur i dag!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s