Nya rapporter från slipsnissarnas mörka gränder

Förskingringsminister Mats Odells (kd) kompisar på investmentbanken Carnegie behöver tydligen ännu mer pengar. I går rapporterades det om att dom fått låna en miljard från svenska folket för att rädda banken, i dag kom det fram att dom får låna ytterligare fyra miljarder (dvs totalt upp till fem miljarder) för att rädda verksamheten. Det är gott om pengar som spekulerats bort i jakten på guldkantade bonusar. Samtidigt ska nu Finansinspektionen granska företaget – igen. Vilket ju inte är första gången. För ett år sedan blev Carnegie tvingade att hoppa av uppdraget att hjälpa förskingringsministern med att slumpa bort folkets egendom. Förtroendet då var helt bortblåst. Flera från Carnegie som fått jobb hos Mats Odell fick också lämna sina stolar. Veckans Affärer spekulerar i dag om att Finansinspektionen drar in Carnegies tillstånd. Nya rapporter följer i morgon!

Och från rapporterna om effekterna av den uppblåsta finansbubblans verkningar får vi lägga till att Island nu begär hjälp från resten av de nordiska länderna för att reda upp situationen. I några år kunde alla isländska slipsnissar leva flott för lånade pengar, men nu är det kris. Upp som en sol och ner som en pannkaka kan man lätt definiera den isländska utvecklingen. Vilket naturligtvis är taskigt. Tydligen har Storbritannien stämplat Island som en terroriststat och landet utsätts för samma ekonomiska behandling som dessa. Tyvärr säger det nog mest om hur lätt det var att terroriststämpla det som inte passade.

Och så läser jag att felen med sprickor i styrstavarna på kärnkraftverken i Forsmark och Oskarshamn förbryllar Strålskyddsmyndigheten. Ett antal kärnkraftsaggregat lär få stå still en tid ytterligare. Det är dags att på allvar inleda avvecklingen av de gamla uttjänta svenska kärnkraftverken.

Och den supereniga Högeralliansen är tydligen så oeniga om försvarspolitiken att man än en gång tvingats skjuta upp att lämna besked om försvarets framtid.

Och på Expressen är man överlyckliga. Man minskade nämligen mindre än Aftonbladet och skillnaden krympte. Alltid något att glädjas åt hos farbror Bonnier.

Ni noterade väl alla att man från amerikansk sida gjort nya ansträngningar för att värva nya medlemmar till al-Qaida och andra extrema muslimska organisationer. Genom mordattacker i Syren och Pakistan (med gott om döda civila) värvade man några hundra nya medlemmar till terroristnätverken i ett bräde. Pentagon och Vita Huset är al-Qaidas främste medlemsvärvare. Dom borde få bonus från Usama bin Laden!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s