Olämpligt statsbesök

Georgiens president Michail Saakasjvili ska komma på besök till Sverige på inbjudan av Calle Str… f’låt Bildt. Av någon anledning har Calle engagerat Sverige mycket starkt för den angripande parten i konflikten mellan Georgien och Ryssland. Saakasjvili som kom till makten i ett presidentval som fick mycket stark kritik av valobservatörer i landet. Och i Georgien har han fått mycket stark kritik för att vara maktfullkomlig och att respekten för de mänskliga rättigheterna inte är på topp i landet. Det är också helt klart att kriget mellan Georgien och Ryssland startades genom att Georgien militärt angrep provinsen Sydossetien som under många år i praktiken fungerat självständigt från Georgien och där en stor majoritet av befolkningen inte vill tillhöra Georgien. I denna konflikten har Calle engagerat Sverige mycket starkt för den ena parten, den som startade kriget. Jag tycker inte att Michail Saakasjvili är särskilt välkommen.

Strålsäkerhetsmyndigheten riktar mycket stark kritik mot Oskarshamns kärnkraftverk. Tidigare i höstas var delar av staketet runt kärnkraftverket olarmat, och bevakningen innanför staketet gjordes till viss del av städpersonalen. Apropå att ta säkerheten på allvar.

Anders Borg tog till med storsläggan mot Statistiska Centralbyrån i dag. Vid en av de tidigare månatliga rapporterna om inflationen hade man nämligen räknat fel på prisutvecklingen på skor, så inflationssiffran som presenterade blev fel. Och fick rättas efter några dagar. Uppenbarligen fick Anders Borg hjärtsnörp när siffran på ökad inflation presenterades. Felräkningen gjorde att inflationen blev 0,1% för hög! Tar han inte i lite väl mycket den gode Anders?

Slipsnissarnas engagerade arbete för att få ut så höga bonusar som möjligt har ju bland annat resulterat i att den svenska kronan tappat i värde. I dag gjorde den tydligen ett glädjeskutt. På en dag sjönk dollarn med närmare 50 öre! Dom här slipsnissarna verkar inte veta varken ut eller in. Dom fungerar som myror och följer bara strömmen. Vilket ger enorma kast i siffrorna utan någon egentlig anledning. Börkurserna gör ofta våldsamma hopp den allra sista timmen. Det är då alla spekulanterna är tvingade att köpa/sälja för att dom belånat sina spekulationer. Är inte börsen en sjuk verksamhet utan samhällelig nytta när den fungerar på detta sättet?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s