Lokal världspremiär

Det var dags för en världspremiär i dag i Åstorp då Godbiten presenterade världens första ekologiska dammsugare. Inte en sådan som man använder för att städa utan den där goda kakan som även går under namnet trådrulle. Världens första gröna dammsugare är vit stod det när Godbiten bjöd på provsmakning på Gamla Torg här i Åstorp. Det ska påpekas att Gamla Torg är det nya torget, medan Nya Torg är det gamla torget! Vilket förklaras av att Gamla Torg var det ursprungliga torget i Åstorp, där torghandeln höll till. Så småningom anlades ett nytt lite större torg för torghandeln som fick namnet Nya Torg. För några år sedan moderniserades Gamla Torg och torghandeln flyttade tillbaka medan Nya Torg degraderas till främst parkeringsplats (och julgransförsäljning vid juletid).

Den numera mogna bloggerskan Blondinbella (alias Isabella Löwengrip) har fyllt 18. Något hon firat med stor fest på Café Opera. Nu ska visst nämnda café ha en åldersgräns på 23, men alla regler är till för att brytas mot. Drygt 300 speciellt utvalda fick sällskap med ytterligare närmare 500 lyckliga som fick frottera sig med de riktigt fina pojkarna och flickorna. I utbyte mot att få textreklam på bloggen har olika företag sponsrat festen med mellan 25.000 till 150.000. Bland företagen som kan förväntas få positiva omnämnande i kommande bloggtexter är Max Factor, Grönlunds Trafikskola (Isabella har nog snart fixat ett körkort till ett överkomligt pris) och Creative. Tänk hur man kan prostituera sig för att tjäna pengar!

Jag ser förresten att svenska bloggare är det nya innefolket kring Stureplan. Att jag inte är överöst med inbjudningar beror nog bara på att jag inte bor i Fjollträsk!

Synovates senaste undersökning av partisympatierna har fått ganska stor publicitet. Anledningen är naturligtvis att siffrorna visar på ett rejält tapp för sossarna och en rejäl ökning för moderutterna. Moderaternas uppgång kan nog förklaras med slipsnissarnas magplask medan Socialdemokraternas nedgång troligen förklaras av Mona Sahlins klavertramp när det gäller Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Men undersökningen innehåller ett par andra intressanta siffror. Mer än hälften av sossarnas tapp har gått till Mp och V. Vänsterpartiets siffra är den högsta på mycket länge. Vänsterpartiet är nu (enligt Synovate alltså) Sveriges tredje största parti efter S och M. Kristdemokraterna fortsätter att tappa. Redan i förra undersökningen låg man under 4%-spärren. Nu tappar man ännu mer. Skulle de här siffrorna bli valresultat skulle Socialdemokraterna ensamma få fler mandat i Riksdagen än de tre partier i Högeralliansen som skulle komma in i Riksdagen får tillsammans. Sverigedemokraterna gör också ett riktigt magplask är är långt från riksdagsspärren.

Anders Borg verkar förresten vara riktigt ur balans. I går var det SCB som fick smaka på humöret. I dag var det de svenska storbankerna. Oron verkar stor för att dessa inte är intresserade av det bankpaket som presenterats. Det går ju ut över överslipsnissarnas bonusar.

Att det är viktigt att skriva rätt epostadress när man skickar epost har jag betonat tidigare. I går fick jag en 94 sidor lång vetenskaplig uppsats om ungkarlar i Groningen i Nederländerna – på holländska. Bachelorproject Zorgzame wijken verkar mycket intressant, om man hade kunnat holländska bättre. Det hela handlar om manliga 55+:are som valt att leva ensamma. Men det skulle till någon på domänen wl.nu, inte swl.nu!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s