Calle Stropp i blåsväder

Konungariket Sveriges främsta teflonpolitiker, utrikesminister Carl Bild (med hustru Anna Maria Corazza Bildt) är i blåsväder igen. Det framkommer nu i Aftonbladet att familjen har anställt en barnflicka (nåja, en 42-årig dam från Ukraina) för att ta hand om lille Gustaf. Och det är egentligen inget speciellt med detta. Det intressanta är att damen är folkbokförd hemma hos familjen Bildt i Stockholm. Men hon betalar ingen skatt i Sverige. Och inte heller redovisar familjen Bildt någon skatt i Sverige för henne. Detta uppger man att man istället gör i Italien. Den uppgivna anledningen till detta är att hon är mest i Italien. Men då kan man invända att hon är felaktigt folkbokförd. Skälet till detta är, uppger Anna Maria Corazza Bildt, att hon ska ha rätt till så många förmåner och rättigheter som möjligt i Sverige (dvs utnyttja de svenska skattebetalarna men inte bidra själv). Och om dom nu är mest i Italien, hur kan Calle vara utrikesminister i Sverige och Anna Maria också vara aktiv politiskt i Sverige. Bland annat ska hon väl stå på moderutternas EU-valsedel? Och dessutom uppger Skatteverket att även om hon är mest i Italien (och alltså är falskt folkbokförd i Sverige) så ska det betalas in 25% i skatt för henne i Sverige för den tid hon jobbar i Sverige. Men, ni ska se att Tefloncalle kommer undan igen!

Och på tal om den växande tjänstesektorn. Jag ser att Usa och Sverige är de länder som har den största tjänstesektorn (oftast skola, vård och omsorg). I USA tack vare stora inkomstskillnader (dvs det finns tillräckligt många som har råd att betala andra med mycket lägre lön för att passa upp) och i Sverige med hjälp av subventioner.

Det vinterlika vädret är över för den här gången. Från ett antal minusgrader under några dagar är det i dag helt plötsligt ännu fler grader, men på plussidan. På morgonen när det samtidigt föll duggregn och marken fortfarande var kall var det inte alls kul – men glatt. Under resten av dagen har det mest varit tradi’t. Däremot har jag under de gångna dagarna inte märkt något av det som Aftonbladet i går kallade: ”Kaos – över hela landet”! Vi (och stora delar av Sverige) har inte alls varit drabbade av det oväder med snö och storm som drabbat Stockholm och Roslagen (och stora delar av ostkusten). Men Aftonbladet, precis som resten av landets nollåttafierade media, tror ju att det som gäller för Stockholm och området däromkring gäller hela landet. Jag skrattar fortfarande så gott när jag tänker på för ett antal år sedan när SVT skulle visa regnfilmer på eftermiddagarna en period under sommaren – när det regnade alltså. Den dag det regnade i Stockholm men var fint väder i stort sett i resten av landet visades det regnfilm. Men en annan dag när det regnade konstant i större delen av Sverige, men Stockholm klarade sig. Då visades ingen regnfilm. Det hela är ett fenomen som beror på att stockholmare tror att Sverige består av Storstockholm och några bondgårdar på Landsbygden. När det i själva verket är så att Sverige består av Skåne och några norr därom liggande fäbodar. Var gränsen mellan civilisationen och Norrland går är oklart, men strax norr om Killeberg på Smålandsgränsen!

Aktuellt i SVT berättade i går lite mer om kristdemokraternas fiaskoreform Vårdnadsbidraget. Ungefär en på 60 utnyttjade fiaskot i de kommuner som infört dumheterna. Strax efter att man redovisat den siffran sände man ett kort inslag från kristdemokraternas valpropaganda där man från KD trodde att ungefär 15% skulle utnyttja Vårdnadsbidraget. Jag undrar hur lång tid det tar innan kd erkänner att det hela är ett FIASKO?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s