Om rätten att misshandla försvarslösa barn

Under letande på nätet efter texten till lagen som förbjuder barnaga i Sverige hittade jag en kristen knäppskalles sida som argumenterade för att det måste vara rätt att få lov att misshandla barn i uppfostringssyfte. Sidan var en enda lång rad av bibelcitat om hur bra det var med att ta till våld mot värnlösa barn för att lära dessa lite hyfs. Det är lika illa när F-n läser Bibeln som när den muslimske motsvarigheten läser Koranen. Våra kristna värderingar är inte ett dugg humanare än de islamska. Allt beror hur den som läser tolkar texten. Egentligen vore det nog bäst att arkivera båda böckerna i stora arkivet!

Kan någon förresten tipsa om var man hittar texten till lagen mot barnaga? Vad heter lagen formellt?

Och i vår ständigt pågående serie om att vår värld inte alls har brist på resurser, det är bara så att vi fördelar dom fel, så ser jag att bara invigningen av Dubais senaste skrytbygge (ett hotell) kostade motsvarande 210 miljoner kronor. Bygget har kostat 14 miljarder. Det kanske hade varit smart att spara in ett par av dom miljarderna och investerat dom pengarna hos bröderna i Palestina! Men det hade väl inte gett samma prestige i de kretsar som är viktiga? Men bevisligen saknas det inte kapital, men hjärnsubstans som använder kapitalet rätt saknas!

Ryktet gör gällande att Saab (samt Saturn och Pontiac) är till salu från GM. Nå’t för Mats Odell att satsa på?

I Danmark har en domstol beordrat danska Tele 2 att blockera tillgången till The Pirate Bay. Troligtvis kommer resten av Internetleverantörerna också att få samma order. Det händer att danskarna är föregångare! De stora skurkarna i fallet med illegala nedladdningar av skyddat material är naturligtvis de som tjänar pengar på att göra det stulna materialet tillgängligt. Inom andra områden kallas detta häleri.

Jag noterar förresten att en arbetsgrupp inom moderutterna under ledning av Biståndsminister Gunilla Carlsson vill sänka det svenska internationella biståndet. I dag gäller att detta ska vara 1% av BNP. Moderaterna vill sänka detta till att införa ett golv på 0,7% istället. Det är bättre för utvecklingsländerna vill man få det till. Var det inte Peps Persson som sjöng om Falsk matematik?

Och när vi nu ändå är inne på ämnet moderutter så ser jag att det gick livligt till på MUF:s riksstämma i Göteborg nyligen. En av MUF-topparna fick hämtas av polisen och sova ruset av sig i fyllecell. Det finns också en polisanmälan om misshandel och om skadegörelse av en inhyrd minibuss. Lovisa Svan som är hotellchef på det utnyttjade hotellet, Quality Hotell 11 i Göteborg säger: – ”Vi för samtal med MUF. Men jag vill inte säga mer nu.” Nähä! På den gamla goda tiden, dvs på den tiden då eder skribent med gott samvete kunde kalla sig ung, var det hård konkurrens om ungdomsmedlemmarna mellan MUF, CUF och SSU här i Åstorp. SSU lockade med innebandy, CUF med logdans och MUF med servering från barskåpet. Men jag trodde att alkoholromantiken hade lämnat MUF.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s