Veckans viktigaste fundering

Ni intelligenta läsare kanske kan hjälpa mig med att besvara en av mänsklighetens stora frågor. Eftersom du läser Sven Tycker måste du vara intelligent. Varför är TV-volymen högre under reklamen än under programmen? När man på kvällen skruvat ner volymen för att inte väcka barnen som sover hoppar man högt när det blir reklampaus. Och efter att skruvat ner volymen under reklamen hör man inte ett knyst av dialogen i filmen istället. Det är något mystiskt med detta. Jag har hört två olika förklaringar. En hävdar att skälet är att vi, när reklamen kommer, passar på att gå ut i köket efter något gott att äta eller går på toa och kissar så man därför måste dom höja volymen så att vi verkligen hör reklamen trots att vi lämnat rummet. Skäl två handlar om att TV-bolagen vet att programmen som sänds mellan reklamen är så tråkiga att vi riskerar att somna. Så det gäller att höja volymen när väsentligheterna kommer (reklamen alltså) så att vi vaknar. Nå’n som vet?

Det nya modet att byta ut toasitsen i plast mot en dylik i massivt trä eller keramik är en fara mot potensen. Från Konungariket ute på ön berättas att bara under året har ca 250 små knattar fått sina snoppar skadade av nedfallande lock medan dom står och i godan ro lättar på trycket. Ännu ett bevis för att modet är en fara för hälsan. Men jag hade alltid trott att det var mest på den kvinnliga sidan som främst klädmodet ofta var en fara för hälsan.

En intern amerikansk regeringsrapport berättar att de amerikanska ansträngningarna att bygga upp Irak efter invasionen är ett fiasko, och dömt att misslyckas pga bristande förberedelser och inkompetens. Jag vill hävda att hela projektet, från invasion och framåt är ett enda stort fiasko. Det enda goda var att man plockade bort en diktator, men det var å andra sidan en diktator som man själv skyddat under lång tid tidigare. En diktator som inte suttit kvar så länge om det inte varit för stödet från just USA.

Barn- och ungdomsfylleriet ökar kraftigt i hela landet. Allt oftare tvingas polis och sjukvård ta hand om ungdomar som är så redlöst berusade att dom inte kan ta hand om sig själva. Och i Finland har man precis höjt alkoholskatten för att i varje fall i viss mån få stopp på det ökande fylleriet. Skit i EU:s fylleristödjande frihandelspolitik och höj spritskatten!

Slutligen noterar jag att det under dagen nästan känts som vår i luften. De senaste dagarnas kyla, halka och lätta snöfall har töat bort och under dagen har något som kallas Solen tittat fram en hel del. Kimmy och jag har tagit en lång skogspromenad tillsammans med kameran.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Veckans viktigaste fundering

  1. Det är för att reklamen ska nå ut i köket dit alla går och sätter på kaffe i pausen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s