Euron som dopad valuta

För några dagar sedan presenterades en ny undersökning av svenska folkets inställning till Euron, och EU i allmänhet. Beroende på medias åsikt presenterades resultatet lite olika. EU-förespråkarna tolkade resultatet som: ”Ökat stöd för Euron.” Detta medan motståndarna tolkade resultatet som: ”Fortsatt motstånd mot införande av Euron.” Siffrorna visade nämligen att 48% skulle rösta Nej medan 37% skulle rösta Ja (resten visste inte vilket). Men det är alltså en ökning av antalet positiva medan antalet negativa minskat. Men, fortfarande är en majoritet motståndare. Det är också därför vi lär få vänta lite till på en ny folkomröstning där vi får chansen att rösta rätt denna gången. Den folkomröstningen får vi nämligen inte förrän Makten är säkra på ett Ja. Ännu ett Nej skulle nämligen vara dödsstöten. Samma undersökning hade också frågat om man var i grunden positiv eller negativ till medlemskapet i EU. Och en majoritet var övervägande positiv. Vad man INTE frågade var vad ”i grunden positiv” innebar. Jag är också ”i grunden positiv” till ett samarbete som strävar efter att ta bort tullar och förenkla möjligheterna till resor och utbyte. MEN, jag är inte positiv till den utveckling mot ett Europas Förenta Stater som lägger sig i medlemsstaternas inre angelägenheter som EU allt mer gör. Och den utveckling som hela tiden pågår som en självgående ångvält gör mig negativ till medlemskapet.

För ett par år sedan kom Miljöpartiet till makten i Skåne. Efter senaste valet bildade en fempartikoalition majoritet i Region Skåne. De fem borgerliga partierna M + Fp + C + Kd + Mp kom överens. Sedan dess har biljettpriserna inom kollektivtrafiken genom Skånetrafiken nu höjts rejält två gånger. Vid förra årsskiftet gick priserna upp med 10% och vid kommande årsskifte ska priserna upp ytterligare 9%. Skälet som uppges är att resandet ökar så mycket? Bra pinkat Miljöpartiet!

Veckans skratt gav jag upp när jag i går på kvällen läste ”sladdersidorna” i Aftonbladet. ”Journalisten” Helena Trus beskrev Stureplan i Stockholm som ”..en miniatyr av det stora Sverige.”. Haha hoho hahaha! Den goda Helena borde nog göra ett studiebesök i verkligheten utanför Fjollträsks finträskmarker så kanske hon ser skillnaden. ”Stureplan en miniatyr av Sverige”? Hohaha!

Grekerna ska förresten få nya leveranser av tårgas från Tyskland och Israel. Israelerna använder väl starkare vapen mot protesterande så dom har tårgas över.

Och Irak har fått en ny nationalhjälte, Muntadar al-Zaidi. Vid en presskonferens för några dagar sedan med George W. Bush som var på avskedsbesök i Bagdad dristade sig nämligen nämnda journalist till att ta av sig skorna och kasta dessa mot den avgående ockupanten som satt på podiet. Den gode George var snabb i reaktionen och hann ducka innan han fick ett skoavtryck i pannan. Jag för min del tycker det var ett utmärkt initiativ. Överlägset att spränga oskyldiga civila i luften! Nu sitter Muntadar al-Zaidi svårt misshandlad i fängelse och hotas av 2-15 års fängelse för mordförsök. Det måste ha varit ett par äkta trätofflor han slungade iväg? Bloggare i USA uppmanar folket att följa Muntadars exempel och bombardera George W Bush med gamla skor. Adressen är: President George W. Bush, The White House, 1600 Pennsylvania Av. NW, Washington DC 10500, USA.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s