Bye bye Curtan

Jag nås av goda nyheter. Försäkringskassans generaldirektör Curt Malmborg har (mer eller mindre frivilligt) bestämt sig för att lämna sin post i det sjunkande skeppet. Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) sade sig inte ha försökt att övertala honom att stanna kvar. Det var nog bland det intelligentaste som den damen gjort under hela sin politiska karriär. Kan man hoppas att hon får inspiration?

Jag noterar med sorg att jag förlorat ett av mina stående ämnen. Johan Staël von Holstein har fått kicken från Metro som krönikör. Det har alltid varit ett ”nöje” att läsa den gode entreprenörens gnölikor (förkortning av gnällkrönika). Johan försöker få det till att han är en martyr som tystas för sina åsikter, medan Metro å andra sidan hävdar att det är ett helt naturligt utbyte av krönikör. Johan har skrivit nästan 100 krönikor under ett antal år, och har haft gott om tid på sig att skylla allt elände på sossar och facket. Kanske skulle jag kunna bli krönikör hos Metro? För 4000 kronor per krönika skulle jag också kunna skriva regelbundet och skylla alla problem på pengakåta slipsnissar och oseriösa entreprenörer. Ni kan väl skicka ett mejl till extraknackmetro(@)swl.nu.

Aftonbladet hade i går en ganska träffsäker liten kort insändare som i korthet gick ut på att man kunde avskaffa sjukvården eftersom Försäkringskassan kunde friskförklara alla. Fast egentligen är insändarskribenten faktiskt helt ute och reser. Vad Försäkringskassan säger är inte att man är frisk, vad man säger är att man kan arbeta. Och det är två helt olika saker. En läkare (och en själv) kan säga att man lider av en sjukdom. Men bara för att man lider av en sjukdom så är man ju inte nödvändigtvis förhindrad att kunna jobba. Kanske kan man bara jobba en timme i ett anpassat jobb, kanske kan man jobba heltid. De flesta har ju en liten arbetsförmåga. Men, dom där anpassade och lätta jobben finns inte. Och det är det hetsarna med Socialförsäkringsministern i spetsen inte förstår.

Dags för fler goda nyheter från Palestina. Israels Högsta Domstol har gett bakläxa till den israeliska regeringens planerade ”apartheidmur” vid staden Bilin på Västbanken. Mursträckningen skulle dras så att de palestinska jordbrukarnas marker skulle splittras samtidigt som den israeliska bosättningen fick mer mark, på bekostnad av palestiniernas mark. Israeliska HD konstaterar att muren inte får byggas för att utvidga israeliska bosättningar. Internationella domstolen har konstaterat att hela murbygget är olagligt. Vill Israel bygga en ”skyddsmur” på gränsen mellan Israel och Palestina är detta naturligtvis upp till den israeliska staten. Men man kan inte bygga muren inne på en annan stats territorium. Kan ni tänka er reaktionen om Sovjetunionen byggt Berlinmuren inne i Västberlin?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s